Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Algemene aanwijzingen

De motor wordt af fabriek voorzien van een speciale multigrade-olie geschikt voor elk jaargetijde.

Omdat het gebruik van een hoogwaardige olie een voorwaarde is voor het correct functioneren en de duurzaamheid van de motor, dient uitsluitend olie volgens de VW-normen gebruikt te worden als u olie bijvult of ververst.

De specificaties die op de volgende bladzijde staan (VW-normen) moeten op de verpakking vermeld staan; indien op de verpakking van de olie zowel de normen voor zowel benzineals voor dieselmotoren vermeld staan, mag de olie zonder onderscheid voor beide soorten motoren gebruikt worden.

Geadviseerd wordt het verversen van de olie uit te laten voeren door een Technische Dienst of een gespecialiseerde werkplaats, volgens het Onderhoudsprogramma.

De voor de motor in uw wagen geldende oliespecificaties staan in.

Onderhoudsintervallen De onderhoudsintervallen kunnen flexibel (service-interval met lange duur) of vast (afhankelijk van de tijd of het gereden aantal kilometers).

Als op de binnenkant van de omslag van het boekje Onderhoudsprogramma de aanduiding PR QI6 voorkomt, betekent dit dat voor de wagen een service-interval met lange duur van toepassing is, terwijl de aanduidingen QI1, QI2, QI3, QI4 of QI7 staan voor een onderhoudsinterval op basis van tijd of kilometers.

Variabele onderhoudsintervallen (Service-Intervallen met Lange Duur*) Er zijn speciale oliën en controles ontwikkeld die, afhankelijk van de rijomstandigheden en rijstijl van de bestuurder, de verversingsintervallen kunnen verlengen (service-intervallen met lange duur).

Het gebruik van deze oliën is een voorwaarde voor het verlengen van deze onderhoudsintervallen, neem daarbij altijd het volgende in acht:

 • Vermeng de olie niet met de voor vaste onderhoudsintervallen voorgeschreven olie.
 • Alleen bij uitzondering, als het motoroliepeil te laag is en LongLife-olie niet beschikbaar is, mag met oliesoorten voor vaste onderhoudsintervallen maximaal 0,5 liter eenmalig worden bijgevuld.

Vaste service-intervallen* Als er voor de wagen geen "Service-interval met lange duur" van toepassing is of dit interval op verzoek niet wordt toegepast, gebruik dan olie voor vaste onderhoudsintervallen die wordt vermeld in. In dit geval geldt voor uw wagen een vast onderhoudsinterval van 1 jaar of 15.000 km (wat het eerst wordt bereikt) brochure Onderhoudsprogramma.

 • Alleen bij uitzondering, als het motoroliepeil te laag is en de voor uw wagen voorgeschreven olie niet beschikbaar is, mag met oliesoorten volgens specificatie ACEA A2 of ACEA A3 (benzinemotoren) resp.

  ACEA B3 of ACEA B4 (dieselmotoren) hoogstens 0,5 liter eenmalig worden bijgevuld.

Wagens met roetfilter voor dieselmotoren* In het Onderhoudsprogramma staat of uw wagen met een roetfilter voor dieselmotoren is uitgerust.

Bij wagens die zijn uitgerust met een roetfilter voor dieselmotoren mag uitsluitend motorolie volgens specificatie VW 507 00 worden bijgevuld. Dat is een low SAPS-motorolie.

Het gebruik van andere typen motorolie kan ertoe leiden dat het roetfilter eerder verstopt raakt, waardoor de levensduur ervan wordt verminderd. Daarom:

 • Niet vermengen met andere oliesoorten.
 • Alleen bij uitzondering, als het motoroliepeil te laag is, Motoroliepeil controleren en de voor uw wagen voorgeschreven olie niet beschikbaar is, mag met oliesoorten volgens specificatie VW 506 00 resp. VW 506 01 of VW 505 00 resp.

  VW 505 01 of ACEA B3 resp. ACEA B4 hoogstens 0,5 liter eenmalig worden bijgevuld.

Let op

Alvorens een lange reis te gaan maken, adviseren wij u voor vertrek motorolie met de overeenkomstige VW specificatie te kopen en in uw wagen mee te nemen. Zo beschikt u altijd over de juiste motorolie om bij te vullen indien dit nodig mocht zijn.

  Motorolie

  ...

  Waarschuwingslampje

  Als het controlelampje rood gaat branden, betekent dat dat de motoroliedruk te laag is. Als het symbool knippert en er klinken tegelijkertijd drie waarschuwingssignalen, de motor afzetten en ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Snelheidsbegrenzingsysteem
  (INDIEN VAN TOEPASSING) Werking van de Snelheidsbegrenzingsysteem U kunt de snelheidslimiet instellen als u niet hoger dan een specifieke snelheid wilt rijden. Als u sneller rijdt dan de voorin ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Lampjes
  Gloeilampje (12 V) Waarschuwing: Afhankelijk van de uitrusting van de wagen kan de binnen- en/of buitenverlichting geheel of gedeeltelijk uit leds bestaan. De leds gaan gemiddeld langer mee dan ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024