Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Bevestiging van het kinderzitje

Bevestiging van het kinderzitje
Afb. 31 Op de achterbank: mogelijkheden voor inbouw van het kinderzitje.

Afbeelding afb. 31 A toont de basisbevestiging van het kinderzitje met de bevestigingsringen onderaan en de bevestigingsgordel bovenaan. Afbeelding afb. 31 B toont de bevestiging van het kinderzitje met de veiligheidsgordel van de wagen.

Kinderzitjes met het opschrift universeel op het oranje label mogen met de veiligheidsgordel worden bevestigd op de zitplaatsen die in onderstaand overzicht met een U gemarkeerd zijn.

  • Bij bijrijdersstoel zonder hoogteregeling: de bijrijdersstoel moet zo ver mogelijk naar achteren geplaatst worden1).
  • Bij bijrijdersstoel met hoogteregeling: de bijrijdersstoel moet zo ver mogelijk naar achteren en naar boven geplaatst worden1).

Voor het juiste gebruik van de kinderzitjes op de plaatsen achterin moeten de rugleuningen voorin worden afgesteld tot er geen contact meer is met het zitje indien die tegen de rijrichting in geplaatst is. Bij zitjes in de rijrichting moet de rugleuning voorin worden afgesteld tot er geen contact meer is met de voeten van het kind.

Om de stoel van de bijrijder aan te passen aan het kinderzitje en de veiligheidsgordel in de ideale stand te zetten, zet u de rugleuning van de bijrijdersstoel zo ver mogelijk naar voren 1).

Indien u een semi-universeel zitje wenst in te bouwen, waarbij het zitje aan de auto wordt bevestigd met de veiligheidsgordel en de steun, mag het nooit in het midden van de achterbank worden gemonteerd, aangezien de afstand tot de vloer daar lager is dan de overige plaatsen en de steun het zitje zo niet voldoende stabiel kan houden.

1) De wettelijke bepalingen van elk land en de normen van de fabrikant voor het gebruik en de montage van kinderzitjes moeten worden nageleefd.

De systemen bestaan uit het vastzetten van het bevestigingssysteem voor kinderen met een bevestigingsriem bovenaan (Top Tether) en met verankeringen onderaan in de stoel.

Bevestiging van het kinderzitje

X: niet compatibel voor inbouw van zitjes met deze configuratie.
U: Geschikt voor universele bevestigingssystemen voor gebruik in deze gewichtsklasse.
UF: Geschikt voor naar voren gerichte universele bevestigingssystemen die zijn goedgekeurd voor deze gewichtsklasse.

a) De wettelijke bepalingen van elk land en de normen van de fabrikant voor het gebruik en de montage van kinderzitjes moeten worden nageleefd.
b) Semi-universele zitjes, waarbij de bevestiging gebeurt met de veiligheidsgordel van de auto en de steun, mogen niet gebruikt worden centraal achterin.
c) de zitjes zonder hoogteregeling moeten zo ver mogelijk naar achteren geplaatst worden. De zitjes met hoogteregeling moeten zo ver mogelijk naar achteren en boven geplaatst worden.

    Belangrijke aanwijzingen voor de voorairbag van de bijrijder

    Afb. 29 Airbagstickers - versie 1: op de zonneklep aan bijrijderszijde A en op het achterste frame van het bijrijdersportier B. Afb. 30 Airbagstickers - versie 2: op de zonneklep aan bijri ...

    Het kinderzitje bevestigen met het ISOFIX/iSize- en Top Tether*-systeem

    Afb. 32 ISOFIX/iSize-bevestigingsbeugels. Afb. 33 Stand van de Top Tether-ringen aan de achterzijde van de achterbank. Kinderzitjes met het "ISOFIX"- of Top Tether*- systeem kunn ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Startblokkeersysteem
    (indien van toepassing) Het startonderbrekingssysteem beschermt de auto tegen diefstal. Als een onjuist gecodeerde sleutel (of ander apparaat) wordt gebruikt, wordt het brandstofsysteem van de m ...

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Tankbeveiliging (diesel)
    (Volgens land van bestemming.) Dit mechanisme is aangebracht in auto's met een dieselmotor, waardoor het onmogelijk is om benzine te tanken. Hiermee wordt schade aan de motor, ontstaan door het ta ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024