Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Bevestigingssystemen

Afhankelijk van het land worden verschillende bevestigingssystemen gebruikt om de kinderzitjes veilig in te bouwen.

Overzicht van de bevestigingssystemen

 • ISOFIX: ISOFIX is een gestandaardiseerd bevestigingssysteem dat het mogelijk maakt om kinderzitjes snel en veilig vast te zetten in de auto. De ISOFIX-bevestiging zorgt voor een starre verbinding tussen het kinderzitje en de carrosserie.

  Het kinderzitje heeft twee bevestigingspunten of "ankers". Deze bevestigingspunten klikken vast in ISOFIX-ogen die zich tussen de achterbank en de rugleuning van de achterbank bevinden (buitenste zitplaatsen).

  ISOFIX-bevestigingssystemen worden vooral in Europa gebruikt. Het is mogelijk dat de ISOFIX-bevestiging wordt aangevuld met een bevestigingsgordel bovenaan (Top Tether) of een steun.

 • Automatische driepuntsgordel. Wanneer mogelijk is het beter de kinderzitjes te bevestigen met het ISOFIX-systeem dan met de automatische driepuntsgordel.

  Bijkomende bevestigingen:

 • Top Tether: de bevestigingsgordel bovenaan wordt over de rugleuning van de achterbank geleid en met een haak aan een verankeringspunt vastgezet. De verankeringspunten bevinden zich achteraan aan de rugleuning van de achterbank, aan de zijde van de bagageruimte. De ogen voor bevestiging van de Top Tether-gordel zijn aangeduid met het symbool van een anker.
 • Steun: sommige kinderzitjes rusten op de vloer van de auto met een steun. De steun verhindert dat het kinderzitje naar voren kantelt bij een botsing. De kinderzitjes met steun mogen enkel gebruikt worden op de bijrijdersstoel en op de buitenste zitplaatsen achterin. Bij montage van dit type zitjes moet ook de lijst van goedgekeurde auto's voor deze montage, beschikbaar in de gebruiksaanwijzing van het bevestigingssysteem, worden geraadpleegd.

Aanbevolen systemen om kinderzitjes te bevestigen SEAT beveelt aan om de kinderzitjes als volgt te bevestigen:

 • Autostoeltjes of kinderzitjes tegen de rijrichting in: ISOFIX en steun of iSize.
 • Kinderzitjes in de rijrichting: ISOFIX en Top Tether.
ATTENTIE

Het verkeerde gebruik van de steun kan levensgevaarlijke letsels tot gevolg hebben.

 • Controleer of de steun juist en veilig is geinstalleerd.

  Indeling van de kinderzitjes in klassen

  Er mogen alleen kinderzitjes worden gebruikt die zijn goedgekeurd en voor het kind geschikt zijn. Voor deze kinderzitjes geldt de norm ECE-R 44 of ECE-R 129. ECE-R betekent: Economic Commision ...

  Opslag van ongevalgegevens (Event Data Recorder)

  Beschrijving en werking Uw wagen beschikt over een apparaat dat gegevens van ongevallen opslaat (EDR). De EDR registreert gegevens bij een licht of ernstig ongeval. Deze gegevens dienen ter ond ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Bediening menu's in het instrumentenpaneel
  Afb. 47 Ruitenwisserhendel: controletoetsen. Afb. 48 Rechterdeel van het multifunctiestuurwiel: controletoetsen. Het informatiesysteem voor de bestuurder wordt bediend met de knoppen van het ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Gevarendriehoek
  In sommige landen is een reflecterende gevarendriehoek voor noodgevallen verplicht, evenals een verbanddoos en reservelampjes. De gevarendriehoek bevindt zich in het opbergvak onder de laadvloer ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024