Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): De afneembare kogelkop verwijderen - Stap 2

Afb. 223 De afneembare kogelkop losmaken
Afb. 223 De afneembare kogelkop losmaken

De eerste stap mag niet worden overgeslagen, De afneembare kogelkop verwijderen - Stap 1!

De afneembare kogelkop vrijmaken

 • Houd de afneembare kogelkop onderaan vast.
 • Druk de ontgrendelbout A in de richting van de pijl 1 tot aan de aanslag en duw tegelijk de hendel B in de richting van de pijl 2 tot aan de aanslag.

In deze stand is de afneembare kogelkop los en valt hij vrij naar beneden. Indien dit niet gebeurt bij het loslaten, drukt u er van boven op met uw andere hand.

De afneembare kogelkop wordt tegelijk vastgezet in de reservestand en is zo klaar om opnieuw in de haakhouder geschoven te worden.

 • Zet de dop 4 afb. 213 in zijn houder.
ATTENTIE Laat de afneembare kogelkop nooit in de bagageruimte slingeren. Dit kan schade veroorzaken in de bagageruimte bij het plots remmen en de veiligheid van de inzittenden in gevaar brengen!

 

VOORZICHTIG
 • Indien u de hendel vasthoudt en niet volledig omlaag tot de aanslag drukt, zal de afneembare kogelkop na verwijdering bovenaan blijven en niet in de reservestand vastgezet zijn. De afneembare kogelkop moet in deze stand worden geplaatst vóór de volgende montage.
 • Houd de afneembare kogelkop in de reservestand met de sleutel ingestoken in de houder, terwijl u hem omlaag brengt met de tegenoverliggende kant. Er bestaat risico op schade aan de sleutel!
 • Oefen niet te veel druk uit bij het hanteren van de hendel (ga er bijv. niet op leunen)!

 

Let op

Verwijder het vuil van de afneembare kogelkop voordat u hem bewaart met het wagengereedschap.

  De afneembare kogelkop verwijderen - Stap 1

  Afb. 221 Het deksel van het slot verwijderen Afb. 222 Slot deblokkeren Neem het deksel A van het slot weg in de richting van de pijl 1 afb. 221. Steek de sleutel B in het slot in de ...

  Werking en behandeling

  Sluit de holte van de houder met de afdekking zodat geen vuil kan binnendringen. Voordat een aanhangwagen wordt aangekoppeld, dient u altijd de kogelkop te controleren en zo nodig te behandelen ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Onderhoudssysteem
  Interieurfilter Deze filter bevindt zich achter het handschoenkastje. Hij filtert stof of andere vervuilende stoffen die in de auto binnendringen via het verwarmings- en airconditioningssyste ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Bij het aanzetten van het contact
  Als het contact wordt aangezet, gaan bepaalde waarschuwingslampjes op het instrumentenpaneel enkele seconden branden. Zodra de motor wordt gestart, moeten deze lampjes weer uitgaan. Als een l ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024