Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): De dieselmotor starten

De motor kan alleen met een passende, gecodeerde en originele SEAT-sleutel gestart worden.

  • Versnellingshendel in de neutrale stand zetten en het koppelingspedaal helemaal intrappen en in deze stand houden - de startmotor moet dan uitsluitend de motor op gang brengen.
  • Contactsleutel in stand afb. 177 2 draaien. Het controlelampje gaat branden om aan te geven dat de motor voorgloeit.
  • Wanneer het controlelampje niet (meer) brandt, de contactsleutel in stand 3 draaien om de motor te starten - geen gas geven.
  • Laat de contactsleutel los zodra de motor start. De startmotor mag niet tegelijkertijd draaien.

Na het starten van een koude motor kan er korte tijd meer motorgeluid te horen zijn, omdat in de hydraulische klepspelingscompensatie eerst oliedruk moet worden opgebouwd.

Dit is normaal en geen reden om u zorgen te maken.

Indien u problemen ondervindt met het starten van de wagen, raadpleeg dan.

Voorgloeisysteem bij dieselmotor Als wordt voorgegloeid, mogen er geen belangrijke elektrische apparaten zijn ingeschakeld - de accu wordt anders onnodig belast.

Direct nadat het voorgloeicontrolelampje is uitgegaan moet u de motor starten.

Een dieselmotor starten na een lege tank Als de brandstoftank volledig is leeggereden, kan het starten van een dieselmotor na het tanken wel één minuut langer duren dan normaal.

Dit komt omdat eerst de lucht uit het brandstofsysteem verwijderd moet worden.

ATTENTIE Veiligheidsaanwijzingen in Een benzinemotor starten in acht nemen.

 

VOORZICHTIG
  • Voorkom bij koude motor hoge toerentallen, volgas en sterke motorbelasting - gevaar voor motorschade!
  • De wagen mag niet over een langere afstand dan ongeveer 50 meter worden aangeduwd of aangesleept om te starten. Onverbrande benzine zou in het roetfilter kunnen komen en het beschadigen.
  • Voordat u probeert de motor te starten door de wagen aan te duwen of aan te slepen, de motor proberen te starten met de accu van een andere wagen. Let op de aanwijzingen voor, Starthulp en volg ze op.

 

Milieu-aanwijzing

Laat de motor niet warm draaien terwijl de wagen stilstaat. Direct wegrijden. Daardoor bereikt de motor sneller zijn bedrijfstemperatuur en is de uitstoot van schadelijke gassen beperkter.

    Een benzinemotor starten

    De motor kan alleen met een passende, gecodeerde en originele SEAT-sleutel gestart worden. Versnellingshendel in de neutrale stand zetten en het koppelingspedaal helemaal intrappen en in dez ...

    Elektronische wegrijblokkering "SAFE"

    Elektronische wegrijblokkering "SAFE" 1) De elektronische wegrijblokkering voorkomt dat onbevoegden met de wagen kunnen rijden. In de sleutel zit een microchip die de elektronische we ...

    Zie ook:

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Verlichting vóór
    Uitvoering met halogeenlampen Dagrijverlichting / parkeerlicht (W21/5W). Richtingaanwijzers (PY21W). Dimlicht (H7). Grootlicht (H7). Mistlampen (PSX24W). Onder bepaalde weersomstand ...

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Bedieningselementen op de stuurkolom
    Selecteren/uitschakelen van de snelheidsbegrenzer. Verhogen van de ingestelde snelheid. Verlagen van de ingestelde snelheid. Inschakelen/onderbreken van de snelheidsbegrenzer. De s ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024