Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Interieurbewaking en wegsleepbeveiliging

Bewakings- of controlefunctie inbegrepen in het alarmsysteem*, dat via ultrasoon geluid de niet geautoriseerde toegang tot de wagen opspoort.

Activering

 • Wordt automatisch ingeschakeld bij het inschakelen van het alarmsysteem.

Buiten werking stellen

 • Open de wagen met de mechanische sleutel of met de toets van de afstandsbediening.

  Wanneer de wagen met de sleutel wordt geopend, mag tussen het portier openmaken en de sleutel in het contactslot steken niet meer dan 15 seconden zitten omdat anders het alarmsysteem afgaat.

 • Druk tweemaal op toets van de afstandsbediening.

  De volumetrische sensor en de hellingshoeksensor worden gedeactiveerd.

  Het alarmsysteem blijft geactiveerd.

De interieurbewaking en het afsleepalarm worden automatisch opnieuw ingeschakeld wanneer de wagen weer wordt vergrendeld.

De interieurbewaking en de sensor van het afsleepalarm (hellingshoeksensor) worden samen met het alarmsysteem automatisch ingeschakeld.

Voor het inschakelen ervan moeten alle portieren en de achterklep gesloten zijn.

Indien u de interieurbewaking en het wegsleepalarm wenst uit te schakelen, moet u dit telkens opnieuw doen wanneer de wagen vergrendeld wordt, anders worden deze systemen automatisch ingeschakeld.

De interieurbewaking en het afsleepalarm moeten uitgeschakeld worden indien dieren in de binnenruimte van de vergrendelde wagen gelaten worden (anders gaat het alarmsysteem af wegens hun bewegingen) of bijvoorbeeld wanneer de wagen vervoerd wordt of wordt weggesleept met twee wielen van de grond.

Valse alarmen De interieurbewaking zal alleen correct werken indien de wagen volledig gesloten is.

Hierbij moeten de wettelijke voorschriften worden opgevolgd.

In onderstaande gevallen kan een loos alarm optreden:

 • geopende ruiten (geheel of gedeeltelijk),
 • Panoramadak open (gedeeltelijk of geheel),
 • Beweging van voorwerpen in de wagen, zoals losse papieren, accessoires aan de binnenspiegel (luchtverfrissers) enz.
Let op
 • Als de wagen automatisch opnieuw vergrendeld wordt en het alarmsysteem zonder de functie volumetrische sensor geactiveerd is, dan wordt het alarmsysteem met alle functies ingeschakeld, behalve die van de volumetrische sensor. Deze wordt pas weer geactiveerd de volgende keer dat het alarmsysteem ingeschakeld wordt, tenzij deze opzettelijk uitgeschakeld wordt.
 • Indien het alarm is afgegaan als gevolg van de volumetrische sensor, dan wordt dit bij het openen van de wagen aangegeven via het knipperen van het controlelampje van het bestuurdersportier.

  Dit knipperen is anders dan wanneer het alarmsysteem aanstaat.

 • De trilling van een mobiele telefoon die in de wagen is achtergelaten kan ervoor zorgen dat de interieurbewaking wordt geactiveerd, aangezien de sensoren reageren op de bewegingen en schokken die optreden in de wagen.
 • Indien bij het activeren van het alarmsysteem nog een portier of de achterklep open is, wordt enkel het alarmsysteem geactiveerd.

  Enkel wanneer alle portieren gesloten zijn (met inbegrip van de achterklep), worden de interieurbewaking en het afsleepalarm geactiveerd.

  Beschrijving van het alarmsysteem

  Met behulp van het alarmsysteem moeten inbraakpogingen en diefstal van de wagen worden bemoeilijkt. Hiertoe geeft het systeem bij onbevoegd binnendringen in de wagen akoestische en optische waarsc ...

  Interieurbewaking en afsleepalarm uitschakelen

  Bij een vergrendelde wagen activeren bewegingen in het interieur (bijv. dieren) of een verandering in de hellingshoek van de wagen (bijv. wagentransport) het alarm. U voorkomt onbedoeld alarm door ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). TMC (Traffic Message Channel)
  TMC (Trafic Message Channel) is een Europese standaard voor verkeersinformatieberichten die via het RDS-systeem van FM-radio's in realtime worden ontvangen. De door deze TMC-berichten doorgege ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Hoofdairbags
  ATTENTIE Om de hoofdairbags hun volledige beschermende werking te laten bieden, moeten de veiligheidsgordels ervoor zorgen dat de juiste zithouding tijdens het rijden altijd blijft beho ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024