Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Koelvloeistoftemperatuurmeter

Afb. 127 Instrumentenpaneel: koelvloeistoftemperatuurmeter
Afb. 127 Instrumentenpaneel: koelvloeistoftemperatuurmeter

Voor wagens zonder koelvloeistoftemperatuurmeter verschijnt er een controlelampje wanneer er een hoge temperatuur. De koelvloeistoftemperatuurmeter werkt alleen bij ingeschakeld contact afb. 127. Let op de volgende aanwijzingen bij de temperatuurbereiken om motorschade te voorkomen.

Koud bereik Als uitsluitend de lichtsegmenten in het onderste bereik van de schaal branden, heeft de motor zijn bedrijfstemperatuur nog niet bereikt. Vermijd hoge motortoerentallen, volgas en sterke motorbelasting.

Normaal bereik De motor heeft zijn bedrijfstemperatuur bereikt, als de led's tot in het middelste bereik van de schaal branden. Bij hoge omgevingstemperaturen resp. bij zware belasting van de motor is het mogelijk dat de led's blijven branden, zelfs tot in het hoogste bereik. Dit is geen probleem zolang het controlelampje in het display van het instrumentenpaneel niet oplicht.

Temperatuurbereik Als de led's in het bovenste deel van de schaal en het controlelampje in het display in het instrumentenpaneel oplichten, is de koelvloeistoftemperatuur hoog.

VOORZICHTIG
 • Voor een lange levensduur van de motor wordt geadviseerd om hoge toerentallen, plankgas en het sterk belasten van de motor gedurende de eerste 15 minuten na de start bij een koude motor te vermijden. De tijd die de motor heeft om op bedrijfstemperatuur te komen, hangt mede af van de omgevingstemperatuur.

  In dat geval kunt u kijken naar de motorolietemperatuur*

 • Extra lampen en andere aanbouwdelen vóór de koelluchtinlaat verslechteren de koelende werking van de koelvloeistof. Bij hoge buitentemperaturen en sterke motorbelasting bestaat dan het gevaar voor oververhitting van de motor!
 • De voorspoiler zorgt ook voor de juiste verdeling van de koellucht tijdens het rijden. Als de spoiler is beschadigd, wordt de koelende werking minder en bestaat het gevaar van oververhitting van de motor. Roep de hulp van vakmensen in.

  Kilometerteller

  Afb. 126 Instrumentenpaneel: kilometerteller en resetknop. De weergave van het afgelegde traject gebeurt in kilometers "km" resp. in mijlen "mi". Het is mogelijk om van mee ...

  Brandstofvoorraad

  Afb. 128 Brandstofindicator. De weergave afb. 128 verschijnt alleen bij ingeschakeld contact. Zodra de wijzer in het reservebereik komt, gaan de rode led onderin en het controlelampje brande ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Aanwijzingen voor het aanslepen
  In het algemeen geldt dat een wagen niet gestart mag worden door hem te slepen. Gebruik in plaats daarvan de starthulp. Om technische redenen kunnen de volgende wagens niet worden gestart door te ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Veiligheidsgordels achter
  Alle zitplaatsen achter zijn voorzien van een driepuntsveiligheidsgordel met oprolautomaat. De veiligheidsgordels van de buitenste zitplaatsen zijn voorzien van een pyrotechnische gordelspan ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024