Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Launch-control programma

Geldig voor wagens: met Launch Control / DSG met 6 versnellingen en dieselmotoren met een vermogen hoger dan 125 kW of benzinemotoren zwaarder dan 140 kW.

Het launch control-programma maakt een maximale acceleratie mogelijk.

Voorwaarde: de motor heeft de bedrijfstemperatuur bereikt en het stuurwiel is niet gedraaid.

Het launch control-motortoerental is bij benzine- en dieselmotoren verschillend. Om de launch control te gebruiken, moet de aandrijfslipregeling (ASR) worden uitgeschakeld via het menu van het Easy Connect-systeem. Het controlelampje  blijft branden of knippert langzaam afhankelijk van het feit of de wagen al dan niet voorzien is van een bestuurdersinformatiesysteem*.

Bij wagens met bestuurdersinformatiesysteem wordt de uitschakeling in het instrumentenpaneel met een permanent brandend ESC-lampje en de tekstmelding Elektronische Stabiliserings Controle gedeactiveerd (tijdelijk) weergegeven.

  • Schakel bij draaiende motor de aandrijfslipregeling (ASR) uit1).
  • Plaats de keuzehendel in de stand "S" of tiptronic, of kies de rijstijl sport in SEAT Drive Profile*.
  • Met uw linkervoet het rempedaal krachtig intrappen en ten minste 1 sec. volledig ingetrapt houden.
  • Trap met de rechtervoet het gaspedaal volledig of naar kickdown-stand in. Er wordt daarbij een motortoerental van ca. 3200 tpm (benzinemotor) of ca. 2000 tpm (dieselmotor) ingesteld.
  • Linkervoet van het rempedaal halen.

1) Wagens zonder bestuurdersinformatiesysteem: het controlelampje knippert langzaam / Wagens met bestuurdersinformatiesysteem: het controlelampje brandt continu.

ATTENTIE
  • Pas uw rijstijl altijd aan de verkeerssituatie aan.
  • De Launch Control alleen gebruiken wanneer de weg- en verkeersomstandigheden dit toelaten en andere verkeersdeelnemers door uw rijstijl en het acceleratievermogen van de wagen niet worden gehinderd of in gevaar gebracht.
  • Let erop dat de ESC ingeschakeld blijft.

    Houd er wel rekening mee dat bij uitgeschakeld( e) ASR en ESC de wielen kunnen doordraaien en de wagen kan uitbreken - slipgevaar! Gevaar voor ongevallen!

  • Na het wegrijden moet u opnieuw de "sportstand" uitschakelen voor de ESC, door kort op de toets  te drukken.

 

Let op
  • Het is mogelijk dat door gebruik van het launch-controlprogramma de temperatuur van de versnellingsbak flink oploopt. In dat geval moet het programma enkele minuten worden uitgeschakeld. Zodra de transmissie weer is afgekoeld, kan het programma opnieuw worden gebruikt.
  • Bij accelereren met het launch-controlprogramma worden alle wagenonderdelen sterk belast. Dit kan tot hogere slijtage leiden.

    Kickdown

    Het kickdown-systeem maakt een maximale acceleratie mogelijk. Als het gaspedaal door het drukpunt heen geheel wordt ingetrapt, wordt afhankelijk van rijsnelheid en motortoerental naar een lagere ...

    Bergafdaalhulp

    De bergafdaalhulp ondersteunt de bestuurder bij het rijden op hellingen. In de keuzehendelstanden D/S wordt bij het intrappen van de voetrem de bergafdaalhulp geactiveerd. De automatische transm ...

    Zie ook:

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Ruitenwisserbladen vervangen
    Deze stand maakt het mogelijk de ruitenwissers los te zetten van de voorruit. In deze stand kunnen de ruitenwisserbladen worden gereinigd of vervangen. De stand kan tevens 's winters worden gebr ...

    Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Automatisch uitzetten
    Om de motor te stoppen in de onbelaste modus. 1. Verlaag de snelheid tot een snelheid die lager is dan 5 km/h. 2. Schakel stand N (vrijstand) in. 3. Haal uw voet van het koppelingspedaal. ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024