Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Remvloeistof verversen

In het Onderhoudsprogramma staat vermeld wanneer de remvloeistof moet worden ververst.

Wij adviseren u om de remvloeistof bij een Technische Dienst te laten verversen.

Voordat u de motorkap opent, eerst de waarschuwingen in Veiligheidsaanwijzingen voor werkzaamheden in de motorruimte op in "Veiligheidsaanwijzingen voor werkzaamheden in de motorruimte" lezen en deze opvolgen.

De remvloeistof trekt vocht aan en neemt daarom in de loop van de tijd water uit de omringende lucht op. Een te hoog watergehalte van de vloeistof kan echter op den duur corrosieschade in het remsysteem veroorzaken.

Bovendien wordt het kookpunt van de remvloeistof aanzienlijk lager. Daardoor wordt bij sterke belasting van de remmen de remwerking minder doordat er luchtbelvorming in het remsysteem ontstaat.

Zorg ervoor dat u altijd de juiste remvloeistof gebruikt. Gebruik uitsluitend remvloeistof die uitdrukkelijk voldoet aan de norm VW 501 14.

U kunt remvloeistof die voldoet aan norm VW 501 14 kopen bij een SEAT dealer of bij een officiële SEAT werkplaats. Mocht deze niet voorradig zijn, gebruik dan uitsluitend een remvloeistof van hoge kwaliteit die voldoet aan de DIN-norm ISO 4925 CLASS 4 of aan de VS-norm FMVSS 116 DOT 4.

Indien u een remvloeistof van een ander type of van lagere kwaliteit gebruikt, kan dat de werking van het remsysteem negatief beïnvloeden.

Als de verpakking niet vermeld dat de remvloeistof voldoet aan de norm VW 501 14, DIN ISO 4925 CLASS 4 of de VS-norm FMVSS 116 DOT 4, gebruik deze vloeistof dan niet.

ATTENTIE Remvloeistof is giftig. De remwerking neemt aanzienlijk af, aangezien de viscositeit mettertijd verloren gaat.
  • Voordat u de motorkap opent en de remvloeistof controleert, eerst de waarschuwingen lezen en deze opvolgen.
  • Remvloeistof alleen in de gesloten originele verpakking en buiten het bereik van kinderen bewaren. Vergiftigingsgevaar!
  • De remvloeistof vervangen volgens de aanwijzingen in het Onderhoudsprogramma. Bij te oude remvloeistof kan het bij grote belasting van de remmen tot luchtbelvorming in het remsysteem komen. Hierdoor worden de remwerking en bijgevolg de rijveiligheid verminderd.

    Gevaar voor ongelukken.

 

VOORZICHTIG Remvloeistof tast de lak aan. Elke vloeistofrest in contact met de lak onmiddellijk afvegen.

 

Milieu-aanwijzing

Met betrekking tot het opslaan en afvoeren van remblokken en remvloeistof gelden wettelijke voorschriften. Het servicenetwerk van SEAT beschikt over de nodige vakkennis en is erop ingesteld om deze afvalstoffen milieubewust op te slaan en af te voeren.

    Remvloeistofpeil controleren

    De plaats van het remvloeistofreservoir is te zien in de betreffende afbeelding van de motorruimte. Het is herkenbaar aan de zwart-gele vuldop. Het remvloeistofpeil zakt tijdens het rijden, omda ...

    Reservoir ruitensproeiervloeistof

    Ruitensproeiervloeistofpeil controleren en sproeiervloeistof bijvullen De ruitensproeier wordt via het ruitensproeierreservoir, dat zich in de motorruimte bevindt, van vloeistof voorzien. Het heef ...

    Zie ook:

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Gesproken commando's "Tekstberichten"
    Als er een telefoon is verbonden met het systeem, kunnen deze gesproken commando's vanaf elke primaire schermpagina worden gegeven nadat op de stuurwieltoets "Telefoon" is gedrukt, beha ...

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Vloeistofniveaus controleren
    Afb. 229 Afbeelding met de plaats van de elementen. Het peil van de verschillende vloeistoffen van de wagen dient regelmatig gecontroleerd te worden. De vloeistoffen niet onderling verwisselen, ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024