Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Remwerking en remweg

Voor een goede remwerking is het belangrijk dat de remblokken niet zijn versleten. Deze slijtage is sterk afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de rijstijl. Wanneer u vaak in de stad rijdt en korte ritten maakt of een heel sportieve rijstijl heeft, adviseren wij u om de toestand van de remblokken vaker bij een technische service te laten controleren dan in het onderhoudsprogramma staat.

Bij het rijden met natte remmen, zoals bijv.

na het rijden door water, bij hevige regenval of na het wassen van de wagen, is de werking van de remmen vanwege vochtige of in de winter bevroren remschijven slechter: in dit geval moeten de remmen eerst worden "drooggeremd".

ATTENTIE Een langere remweg of schade aan het remsysteem verhogen het gevaar voor ongevallen.
 • Nieuwe remblokken moeten eerst inremmen en hebben tijdens de eerste 200 km (124 mijl) nog niet de optimale wrijvingskracht.

  Deze licht verminderde remcapaciteit kunt u compenseren door met meer kracht op het rempedaal te duwen. Dit is ook van toepassing wanneer later de remblokken moeten worden vervangen.

 • Bij natte resp. bevroren remmen en bij het rijden op wegen die met zout zijn bestrooid, kunnen de remmen vertraagd werken.
 • Op hellingen worden de remmen veel gebruikt en worden deze snel heet. Voordat u een langer traject met steile hellingen omlaag rijdt, vermindert u de snelheid, schakelt u naar een lagere versnelling terug of kiest u een lagere rijstand. Op deze wijze maakt u gebruikt van de remmende werking van de motor en belast u de remmen minder.
 • Nooit de remmen laten "aanlopen" door het pedaal langdurig licht in te drukken. Continu remmen leidt tot oververhitting van de remmen en daarmee tot een langere remweg.

  In plaats daarvan in intervallen remmen.

 • De wagen nooit met afgezette motor laten rollen. De remweg wordt aanzienlijk langer wanneer de rembekrachtiger niet geactiveerd is.
 • Bij te oude remvloeistof kan een grote belasting van de remmen luchtbelvorming in het remsysteem tot gevolg hebben. Hierdoor werken de remmen minder goed.
 • Frontspoilers die niet af fabriek zijn gemonteerd of beschadigd zijn, kunnen er de oorzaak van zijn dat er minder lucht bij de remmen komt en dat de remmen oververhit raken.

  Let voor het kopen van accessoires op de aanwijzingen , Technische wijzigingen.

 • Wanneer een remcircuit is uitgevallen, wordt de remweg aanzienlijk langer! Direct een gespecialiseerde werkplaats opzoeken en niet onnodig rijden.

  Remmen en parkeren

  ...

  Controlelampje

  Situaties waarin het controlelampje gaat branden * Als het remvloeistofpeil te laag is. Als er een storing is in het remsysteem. Dit controlelampje kan ook samen branden met het ABS-control ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Noodontgrendelen van de keuzehendel
  Afb. 60 Keuzehendel noodontgrendelen uit parkeerstand. Als de stroomtoevoer uitvalt, vindt u een voorziening voor de noodontgrendeling onder de keuzehendelconsole, aan de rechterzijde. Voor d ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Achteruitrijcamera
  De achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd wanneer de versnellingsbak in de achteruit staat. De beelden worden op het touchscreen weergegeven. De achteruitrijcamera is gecombineerd ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024