Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Reservewiel (noodloopwiel)

Plaats en gebruik van het noodreservewiel

Afb. 235
Afb. 235 In de bagageruimte: de subwoofer uitbouwen.

U vindt het noodreservewiel onder de laadvloer in de bagageruimte en het is met een wieltje vastgezet.

Gebruik van het noodreservewiel Het noodreservewiel is alleen bedoeld om naar een werkplaats te rijden in geval van een lek of spanningsverlies. Daarom het noodreservewiel zo snel mogelijk door een normaal wiel vervangen.

Voor het gebruik van het noodreservewiel zijn er enkele beperkingen. Het noodreservewiel is speciaal voor uw wagenmodel ontworpen en het moet daarom niet met een ander noodreservewiel verwisseld worden.

Om de velg van het noodreservewiel mag geen normale of winterband worden gelegd.

Sneeuwkettingen Het gebruik van sneeuwkettingen op het noodreservewiel is om technische redenen niet toegestaan.

Als u toch met sneeuwkettingen moet rijden en bandenpech bij een voorwiel hebt, het noodreservewiel op de plaats van een achterwiel plaatsen. Bevestig de sneeuwkettingen op het achterwiel en verwissel dit met het lekke voorwiel.

Verwijdering van het reservewiel in wagens met Beats Audio-systeem (6 luidsprekers + 1 subwoofer)* Bouw de vloer van het ruim (mat) van de subwoofer op onderstaande wijze uit:

 • Trek de mat naar boven om hem te verwijderen.
 • Koppel de kabel van de subwoofer-luidspreker los afb. 235 1 .
 • Draai het bevestigingswiel linksom 2 .
 • Haal de subwoofer-luidspreker en het reservewiel eruit.
 • Bij het opnieuw inbouwen van het reservewiel, de subwoofer plaatsen in de richting van de pijl en met de aanduiding "FRONT" naar voren.
 • Sluit de kabel van de luidspreker opnieuw aan en draai het wieltje krachtig in wijzerzin om het geheel van subwoofer en wiel stevig te bevestigen.
ATTENTIE
 • Na montage van het noodreservewiel moet u de bandenspanning zo snel mogelijk controleren - gevaar voor ongelukken! U vindt de bandenspanning aan de achterzijde op de portierstijl rechtsvoor.
 • Rij met het noodreservewiel niet harder dan 80 km/u (50 mph): gevaar op ongelukken!
 • Acceleraties, stevig remmen en snel door bochten rijden vermijden - gevaar op ongelukken!
 • Nooit met meer dan één noodreservewiel rijden - gevaar voor ongelukken!
 • Om de velg van het noodreservewiel mag geen normale of winterband worden gelegd.

  Bandenspanningscontrole

  Afb. 234 Middenconsole: toets van het controlesysteem van de banden. Het bandenspanningscontrolesysteem vergelijkt de omwentelingen en dus de loopcirkeldiameter van ieder wiel met behulp van de ...

  Winterservice

  Winterbanden In de winter worden de rij-eigenschappen van de wagen door winterbanden beduidend beter. Zomerbanden hebben wegens hun constructie (breedte, rubbersamenstelling, profielvorming) op ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). 12V-aansluiting
  Open, wanneer u een 12V-accessoire (maximaal vermogen: 120 W) wilt aansluiten, het kapje en sluit een geschikte adapter aan. Neem het maximale vermogen van de aansluiting in acht (kan ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Gordijn airbag
  (indien van toepassing) De gordijn airbags bevinden zich langs de rand van het dak boven de voor- en achterportieren. Ze zijn ontworpen om bij bepaalde aanrijdingen van opzij de hoofden va ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024