Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Ruitenwisserbladen vervangen

De ruitenwisserbladen voor en achter vervangen

Ruitenwisserbladen in perfecte staat zorgen voor goed zicht. Zijn ze beschadigd, dan moeten ze onmiddellijk vervangen worden.

De ruitenwisserbladen zijn standaard voorzien van een laagje grafiet. Deze laag zorgt ervoor dat de ruit stil wordt geveegd. Als het grafietlaagje beschadigd is, wordt de ruit met meer lawaai schoongeveegd.

Controleer de toestand van de wisserbladen regelmatig. Als de ruitenwisserbladen het glas krassen, dan moet u ze bij beschadiging vervangen en bij verontreiniging schoonmaken.

Als dit laatste niet voldoende mocht zijn, kan het zijn dat de montagehoek van de ruitenwisserarmen slecht afgesteld staat. In dat geval dient u bij een gespecialiseerde werkplaats langs te gaan om de montagehoek te laten controleren en eventueel af te stellen.

ATTENTIE Rijd alleen wanneer u goed zicht hebt door alle ruiten!
 • Regelmatig de ruitenwisserbladen en alle ruiten schoonmaken.
 • Ruitenwisserbladen elk jaar een- tot tweemaal vervangen.

 

VOORZICHTIG
 • Defecte of vervuilde ruitenwisserbladen kunnen krassen op de voorruit veroorzaken.
 • Ruiten nooit met brandstof, nagellakremover, lakverdunner e.d. schoonmaken. Hierdoor kunnen de ruitenwisserbladen worden beschadigd.
 • De voorruit- of achterruitwisser nooit met de hand verplaatsen. Deze kunnen hierdoor beschadigd raken.
 • Om beschadiging van de motorkap en de ruitenwisserarmen te voorkomen, mogen ze uitsluitend worden opgetild van de ruiten zodra ze in servicestand staan.

 

Let op
 • De wisserarmen kunnen alleen in de bedrijfsstand worden gezet als de motorkap volledig gesloten is.
 • De servicestand kunt u bijvoorbeeld ook gebruiken wanneer u 's winters de voorruit met een hoes tegen bevriezing wilt beschermen.

  Controle na 10 minuten rijden

  Draai de pompslang afb. 107  8 weer vast en controleer de druk op de manometer 7 . 1,3 bar (19 psi / 130 kPa) en lager: Zet de wagen stil! De band is niet voldoende afgedicht. Roep de ...

  Aanslepen en motor starten door slepen

  ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Algemene aanwijzingen
  Filter tegen schadelijke stoffen Het interieurluchtfilter (roet- en absorptiekoolfilter) zorgt ervoor dat verontreinigingen in de buitenlucht (bijv. stof of pollen) worden verminderd resp. tegenge ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Telefoon
  VRAAG ANTWOORD OPLOSSING Het lukt me niet om mijn Bluetooth-telefoon te koppelen. Het is mogelijk dat de Bluetooth-functie van de telefoon is uitgeschakeld of dat uw tel ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024