Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Schakelen met Tiptronic-modus

Afb. 183 Middenconsole: schakelen met tiptronic.
Afb. 183 Middenconsole: schakelen met tiptronic.

Afb. 184
Afb. 184 Stuurwiel: hendels voor automatische transmissie.

In wagens met een automatische transmissie kunt u met het tiptronic-systeem handmatig schakelen.

Handmatig schakelen met de keuzehendel Het is mogelijk om naar de tiptronic-stand te gaan terwijl de wagen stilstaat, maar ook tijdens het rijden.

 • Om naar de tiptronic-stand te wisselen, drukt u de keuzehendel uit de stand D/S en vervolgens naar rechts. Na de omschakeling verschijnt op het display in het instrumentenpaneel de melding dat de keuzehendel in stand M staat (bijv. M4 betekent dat de 4e versnelling is gekozen).
 • Trek de hendel naar voren + om op te schakelen afb. 183.
 • Trek de keuzehendel naar achteren - om terug te schakelen.

Handmatig schakelen met hendels voor handmatig schakelen* De hendels voor handmatig schakelen kunnen worden gebruikt als de keuzehendel in de stand D/S of M staat.

 • Druk op de hendel + om op te schakelen afb. 184.
 • Druk op de peddel - om terug te schakelen.
 • Als geen hendel wordt bediend binnen afzienbare tijd terwijl de keuzehendel in de stand D/S staat, keert de regeling van de transmissie terug naar de automatische stand. Om permanent om te schakelen naar handmatig schakelen via de peddels, moet u de keuzehendel vanuit de stand D/S naar rechts verplaatsen.

Bij het accelereren schakelt de versnellingsbak automatisch naar de volgende rijstand kort vóór het bereiken van het maximaal toegestane motortoerental.

Wanneer u vanuit een hogere versnelling een lagere versnelling hebt gekozen, dan schakelt de automaat alleen terug als een te hoog motortoerental niet meer mogelijk is.

Als de kickdown wordt ingetrapt, schakelt de versnellingsbak afhankelijk van de snelheid en het motortoerental terug naar een lagere versnelling.

  Keuzehendelvergrendeling

  Afb. 182 Keuzehendelvergrendeling. De keuzehendelvergrendeling voorkomt dat per ongeluk een rijstand wordt ingeschakeld en de wagen daarbij onbedoeld in beweging komt. De keuzehendelvergren ...

  Aanwijzingen voor het rijden

  De vooruitversnellingen worden automatisch op- en teruggeschakeld. De motor kan uitsluitend starten als de keuzehendel in de stand P of N staat. Bij lage temperaturen (onder -10ºC) kan de m ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Waarschuwingslampje lage bandenspanning
  Waarschuwingslampje positie lage bandenspanning Wanneer de waarschuwingslampjes van het controlesysteem lage bandenspanning branden (en Waarschuwingsbericht weergegeven op het LCD-scher ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). De auto ont- en vergrendelen met Keyless Access
  Afb. 143 Sluit- en startsysteem zonder sleutel Keyless Access: omgeving. Afb. 144 Sluit- en startsysteem zonder sleutel Keyless Access: sensoroppervlak A voor het ontgrendelen aan de binnenzij ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024