Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Standen van de contactsleutel

Afb. 177 Standen van de contactsleutel.
Afb. 177 Standen van de contactsleutel.

Contact uitgeschakeld, stuurwiel vergrendeld In deze stand afb. 177 1 zijn het contact en de motor uitgeschakeld en kan het stuur vergrendeld worden.

Voor het vergrendelen van het stuurwiel zonder dat de sleutel in het contactslot zit, het stuurwiel iets draaien totdat u een klik hoort.

In principe moet u altijd uw stuur laten blokkeren wanneer u de wagen verlaat. Hiermee wordt diefstal van de wagen bemoeilijkt.

Contact resp. voorgloeisysteem inschakelen De contactsleutel tot in deze stand draaien en loslaten 2 . Indien de contactsleutel niet of moeilijk gedraaid kan worden van stand 1 naar stand 2 , beweegt u het stuurwiel van een kant naar de andere; op deze wijze wordt het stuurwiel ontgrendeld.

Starten In deze stand wordt de motor gestart 3 .

Hierbij wordt de belangrijkste elektrische apparatuur tijdelijk uitgeschakeld.

Telkens als u de auto opnieuw start, moet u de contactsleutel terugdraaien in stand 1 .

De blokkering van herhaling van het starten van het contactslot voorkomt dat de startmotor beschadigd wordt als de motor draait.

ATTENTIE
  • Contactsleutel pas uit het contactslot trekken wanneer de wagen tot stilstand is gekomen! Het stuurslot kan direct vergrendelen - gevaar voor ongelukken.
  • Als u de wagen - al is het slechts tijdelijk - verlaat, altijd de sleutel uit het contact trekken.

    Dit is met name van belang als er kinderen of hulpbehoevenden alleen in de wagen gelaten worden, omdat zij de motor zouden kunnen starten of elektrische uitrustingen, zoals de ruitbediening, zouden kunnen inschakelen - gevaar voor ongelukken.

  • Onbevoegd gebruik van de sleutel kan ertoe leiden dat bijv. de motor wordt gestart of systemen zoals de elektrische ruitbediening worden bediend, wat tot ernstig letsel kan leiden.

 

VOORZICHTIG

Alleen als de motor uit staat, kan de startmotor bediend worden (contactsleutel in stand 3 ).

    Motor starten en afzetten

    ...

    Een benzinemotor starten

    De motor kan alleen met een passende, gecodeerde en originele SEAT-sleutel gestart worden. Versnellingshendel in de neutrale stand zetten en het koppelingspedaal helemaal intrappen en in dez ...

    Zie ook:

    Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). SCR-systeem
    Met behulp van de vloeistof AdBlue, die ureum bevat, zet een katalysator tot 85% van de stikstofoxides (NOx) om in stikstof en water, stoffen die onschadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu ...

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Ruitenwisserbladen voorruit vervangen
    Afb. 91 Ruitenwissers in servicestand. Afb. 92 Ruitenwisserblad voorruit vervangen. Om de ruitenwisserbladen te vervangen, moeten ze van de ruststand in de bedrijfsstand worden gezet. V ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024