Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Waarschuwings- en controlelampjes

Waarschuwingssymbolen

Er zijn rode waarschuwingssymbolen (prioriteit 1) en gele waarschuwingssymbolen (prioriteit 2).

Waarschuwingsmeldingen met prioriteit 1 (rood) Bij deze storingen knippert of brandt het symbool en klinkt er drie keer na elkaar een waarschuwingssignaal. Die symbolen geven een gevaar aan. De wagen stoppen en de motor afzetten. Defecte functie controleren en het defect verhelpen. Zo nodig een vakman te hulp roepen.

Zijn er verschillende storingen met prioriteit 1, dan verschijnen de symbolen opeenvolgend gedurende ca. 2 seconden en knipperen totdat de storing verholpen is.

Zo lang er sprake is van een waarschuwingstekst met prioriteit 1, worden er geen menu's op het display weergegeven.

Voorbeelden van waarschuwingsmeldingen met prioriteit 1 (rood)

  • Remsysteemsymbool met waarschuwingstekst STOPPEN, REMVLOEISTOF, ZIE INSTRUCTIEBOEKJE of STOPPEN, STORING REMSYSTEEM, ZIE INSTRUCTIEBOEKJE.
  • Remvloeistofsymbool met waarschuwingstekst STOP KOELVLOEISTOF CONTROLEREN ZIE INSTRUCTIEBOEKJE.
  • Motoroliedruksymbool met waarschuwingstekst STOPPEN, OLIEDRUK, MOTOR STOPPEN, ZIE INSTRUCTIEBOEKJE.

Waarschuwingsmeldingen met prioriteit 2 (geel) Als zich een van deze storingen voordoet, licht het desbetreffende symbool op en klinkt er een waarschuwingssignaal. De desbetreffende functie moet zo snel mogelijk worden gecontroleerd, ook al kan er nog veilig worden gereden.

Als er sprake is van meerdere waarschuwingen met prioriteit 2, verschijnen de symbolen opeenvolgend gedurende ca. 2 seconden. Na een wachttijd verdwijnt de informatietekst en het symbool wordt ter herinnering aan de rand van het display weergegeven.

Waarschuwingen met prioriteit 2 worden pas aangegeven als er geen storing met prioriteit 1 is!

Voorbeelden van waarschuwingen met prioriteit 2 (geel):*

  • Brandstofsymbool met informatietekst TANKEN.
ATTENTIE Indien geen rekening gehouden wordt met de waarschuwingslampjes en de berichten, kan de wagen tot stilstand komen midden in het verkeer, of kunnen zich ongevallen of ernstig letsel voordoen.
  • Nooit de indicatielampjes of tekstberichten negeren.
  • Breng de wagen tot stilstand zodra dit op een veilige wijze mogelijk is.
  • De wagen ver van het wegverkeer parkeren, op een plaats waar geen brandbare materialen met het uitlaatsysteem in aanraking kunnen komen (bijv. droog gras, brandstoffen).
  • Een defecte auto brengt een verhoogd risico op ongevallen met zich mee, zowel voor de inzittenden als voor de andere weggebruikers.

    Zet zo nodig de alarmlichten aan en plaats de gevarendriehoek om andere bestuurders te waarschuwen.

  • Alvorens de motorkap te openen, moet de motor uitgezet worden en voldoende afkoelen.
  • In elke wagen is de motorruimte een zone die gevaren inhoudt en ernstige letsel kan veroorzaken.

 

VOORZICHTIG Het negeren van de controlelampjes die gaan branden en de tekstberichten die verschijnen, kan leiden tot storingen in de wagen.

    Brandstofpeil - Aardgas (CNG)

    Geldig voor wagens met aardgas (CNG) Afb. 129 Instrumentenpaneel: aardgasmeter De indicatoren afb. 129 en afb. 128 werken enkel met ingeschakeld contact. Zodra de wijzer in het reservebereik ...

    Inleiding tot het Easy Connect-systeem

    Systeeminstellingen (CAR) Menu WAGEN Om de instellingenmenu's te selecteren drukt u, naargelang de uitvoering, op de Easy Connect-toets en de functietoets SETUP , OF op de toets en vervolgens ...

    Zie ook:

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Roetfilter (diesel)
    Als het roetfilter vervuild begint te raken, wordt u hierop geattendeerd door het blijven branden van dit lampje in combinatie met een waarschuwingsmelding. Ga om het roetfilter te regenereren, ...

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Toegang tot het gereedschap
    Het gereedschap bevindt zich onder de vloer van de bagageruimte. Voor toegang: open het kofferdeksel/de achterklep, til de vloerplaat op en verwijder deze, haal de houder met het geree ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024