Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Werking en bediening

Afb. 205
Afb. 205 Op het display van het instrumentenpaneel: symbool voor detectie van vermoeidheid.

De detectie van vermoeidheid detecteert het rijgedrag van de bestuurder aan het begin van de rit en berekent op basis daarvan de mate van vermoeidheid. Het systeem vergelijkt dit vervolgens continu met het actuele rijgedrag. Zodra het systeem vermoeidheid bij de bestuurder ontdekt, geeft dit een akoestisch signaal en een optische waarschuwing middels een symbool in het instrumentenpaneel afb. 205 tezamen met een aanvullend tekstbericht. Het tekstbericht in het instrumentenpaneel wordt ca. 5 seconden weergegeven en verschijnt opnieuw zodra weer vermoeidheid wordt geconstateerd.

Het systeem onthoudt het laatst weergegeven bericht.

Het bericht dat verschijnt op het scherm in het instrumentenpaneel kan worden uitgezet door op de knop te drukken op de ruitenwisserhendel of de toets aan het multifunctie- stuur.

Via de multifunctie-indicatie.

kan worden teruggekeerd naar weergave van het bericht op het display van het instrumentenpaneel.

Bedrijfscondities Het rijgedrag wordt uitsluitend berekend bij snelheden tussen 65 km/u (40 mph) en ca. 200 km/u (125 mph).

Uit- en inschakelen De detectie van vermoeidheid kan worden geactiveerd en gedeactiveerd in het Easy Connect-systeem met de toets en de functietoets SETUP. Een markering geeft aan of de instelling is geactiveerd.

Beperkingen aan de werking De detectie van vermoeidheid kent een aantal beperkingen. In de volgende gevallen is het mogelijk dat de detectie van vermoeidheid beperkt of niet werkt:

  • Bij snelheden lager dan 65 km/h (40 mph).
  • Bij snelheden hoger dan 200 km/h (125 mph).
  • Op bochtige wegen.
  • Op wegen met slecht wegdek.
  • Onder slechte klimatologische omstandigheden.
  • Bij een sportieve rijstijl.
  • Als de bestuurder in ernstige mate wordt afgeleid.

De detectie van vermoeidheid wordt gereset zodra de wagen langer dan 15 minuten heeft stilgestaan, het contact wordt uitgeschakeld of de bestuurder de veiligheidsgordel heeft ontgrendeld en het portier heeft geopend.

Als gedurende langere tijd langzaam wordt gereden (trager dan 65 km/u (40 mph)), reset het systeem de vermoeidheidsberekening automatisch. Zodra weer sneller wordt gereden, wordt de rijstijl opnieuw berekend.

    Inleiding

    De detectie van vermoeidheid informeert de bestuurder zodra het rijgedrag tekenen van vermoeidheid vertonen. ATTENTIE Het hogere comfort dankzij de detectie van vermoeidheid mag geen aanleid ...

    Parkeerhulp (Park Pilot)

    ...

    Zie ook:

    Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Parkeren van de auto
    Voordat u de motor afzet, kunt u de selectiehendel in de stand P of N bewegen om de neutraalstand te selecteren. Trek in beide gevallen de handrem aan om de auto stil te zetten. Als de selectie ...

    Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Handmatig schakelen
    Selecteer de stand M om sequentieel te schakelen tussen de zes versnellingen. Beweeg de selectiehendel naar het symbool + om één versnelling op te schakelen. Beweeg de selecti ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024