Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Zijairbags

ATTENTIE
 • Als de inzittenden geen veiligheidsgordels dragen, tijdens de rit naar voren leunen of een verkeerde zitpositie aannemen, staan ze bij een ongeval bloot aan een verhoogd risico op lichamelijk letsel als het airbagsysteem wordt geactiveerd.
 • Om de zij-airbags hun volledige beschermende werking te laten bieden, moet u tijdens het rijden de juiste zithouding aanhouden en de veiligheidsgordel op de juiste manier dragen.
 • Tussen de inzittenden op de buitenste zitplaatsen en het werkingsgebied van de airbags mogen zich geen andere personen, dieren of voorwerpen bevinden. Om de werking van de zij-airbags niet te belemmeren, mogen bovendien aan de portieren geen accessoires zoals bekerhouders worden bevestigd.
 • Aan de kledinghaken in de wagen mag uitsluitend kleding met weinig gewicht worden opgehangen. In de zakken van de kledingstukken mogen geen zware en scherpe voorwerpen zitten.
 • Er mogen geen grote krachten (zoals krachtig stoten of trappen) op de zijkanten van de rugleuningen worden uitgeoefend omdat anders het systeem kan worden beschadigd. De zijairbags zouden in dit geval niet worden geactiveerd!
 • Er mogen in geen enkel geval stoelhoezen op de stoelen met ingebouwde zijairbags worden aangebracht die niet uitdrukkelijk voor uw wagen zijn goedgekeurd. Omdat de luchtzak aan de zijkant uit de stoel wordt ontvouwen, zou bij gebruik van niet-vrijgegeven stoelhoezen de beschermende werking van uw zijairbag aanzienlijk nadelig worden beïnvloed.
 • Beschadigingen aan de originele stoelhoezen of de naad in de module van de zijairbag moeten direct door een gespecialiseerde werkplaats worden gerepareerd.
 • De beschermende werking van de airbags geldt slechts voor één aanrijding en nadat ze geactiveerd zijn geweest, moeten ze vervangen worden.
 • Alle werkzaamheden aan de zij-airbag en het uit- en inbouwen van onderdelen van het systeem vanwege reparatiewerkzaamheden (bijv. voorstoel uitbouwen) mogen alleen door de werkplaats van een officiële dealer worden uitgevoerd. Anders kunnen er storingen in de werking van de airbags optreden.
 • Aan de delen van het airbagsysteem mag geen enkele verandering worden aangebracht.
 • De aansturing van de zij- en hoofdairbags gebeurt met sensoren die zich bevinden aan de binnenzijde van de voorportieren. Om de correcte werking van de zij- en hoofdairbags te garanderen, mogen noch de portieren, noch de portierpanelen gewijzigd worden (bijv. door naderhand luidsprekers in te bouwen).

  Indien schade aangebracht wordt aan het voorportier kan de correcte werking van het systeem aangetast worden. Alle werkzaamheden aan het voorportier moeten door de werkplaats van een officiële dealer uitgevoerd worden.

 • Bij een botsing van opzij werken de zijairbags niet indien de sensoren niet correct de drukverhoging meten aan de binnenzijde van de portieren, wanneer de lucht naar buiten komt via de zones met gaten of openingen in het paneel van het portier.
 • Nooit rijden met uitgebouwde binnenpanelen van de portieren of niet correct afgestelde panelen.
 • Nooit rijden wanneer de luidsprekers in de portierpanelen uitgebouwd zijn, behalve wanneer de openingen van de luidspreker correct zijn afgedekt.
 • Altijd controleren of de openingen bedekt of afgesloten zijn wanneer luidsprekers of een andere uitrusting geïnstalleerd worden in de binnenpanelen van de portieren.
 • Alle werkzaamheden aan de portieren moet uitgevoerd worden door de werkplaats van een officiële dealer.

  Voorairbags

  ATTENTIE De maximale beschermende werking van de veiligheidsgordels en het airbagsysteem wordt alleen bij een correcte zitpositie bereikt, Zithouding van de inzittenden. Tussen de p ...

  Hoofdairbags

  ATTENTIE Om de hoofdairbags hun volledige beschermende werking te laten bieden, moeten de veiligheidsgordels ervoor zorgen dat de juiste zithouding tijdens het rijden altijd blijft beho ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Controlelampjes ingeschakelde functies
  De volgende controlelampjes geven aan dat de desbetreffende functie is ingeschakeld. Het lampje kan branden in combinatie met een geluidssignaal en een melding op het display. Controlel ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Standen van de contactsleutel
  Afb. 177 Standen van de contactsleutel. Contact uitgeschakeld, stuurwiel vergrendeld In deze stand afb. 177 1 zijn het contact en de motor uitgeschakeld en kan het stuur vergrendeld worden. ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024