Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024): Als een storing in het SCR-systeem wordt gedetecteerd

Er wordt automatisch een startblokkeringssysteem geactiveerd als meer dan 1100 km is gereden nadat een storing in het SCR-systeem is bevestigd. Laat het systeem zo snel mogelijk controleren door het CITROËN-netwerk of door een gekwalificeerde werkplaats.

Als een storing wordt gedetecteerd

De verklikkerlampjes AdBlue, SERVICE en zelfdiagnose motor gaan branden in combinatie met een geluidssignaal en de melding "Storing emissieregeling".

De waarschuwing wordt tijdens het rijden gegeven als de storing voor de eerste keer wordt gedetecteerd en vervolgens steeds bij het aanzetten van het contact zolang de storing niet is verholpen.

In het geval van een tijdelijke storing verdwijnt de waarschuwing tijdens de volgende rit na controle van de zelfdiagnose van het SCR-systeem.

Tijdens de geautoriseerde rijfase (tussen 1100 km en 0 km)

Als een storing in het SCR-systeem is bevestigd (nadat 50 km is gereden terwijl de melding van de storing permanent wordt weergegeven), gaan de verklikkerlampjes SERVICE en zelfdiagnose motor branden en knippert het verklikkerlampje AdBlue in combinatie met een geluidssignaal en de tijdelijk op het instrumentenpaneel weergegeven melding "NO START IN" en een afstand die aangeeft hoeveel kilometer of mijl u nog met de resterende hoeveelheid additief kunt rijden voordat het starten van de motor wordt geblokkeerd - (bijv.: "NO START IN 600 km" betekent dat na 600 km het starten van de motor wordt geblokkeerd).

Tijdens het rijden wordt deze melding elke 30 seconden weergegeven zolang de storing in het SCR-systeem niet is verholpen.

De waarschuwing wordt opnieuw weergegeven zodra het contact wordt aangezet.

Neem zo snel mogelijk contact op met het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Als u dit niet doet, kan de motor niet meer worden gestart.

Starten geblokkeerd

Elke keer dat het contact wordt aangezet, gaan de verklikkerlampjes SERVICE en zelfdiagnose motor branden en knippert het verklikkerlampje AdBlue in combinatie met een geluidssignaal en de tijdelijk op het instrumentenpaneel weergegeven melding "NO START IN" en de afstand 0 km of mijl - ("NO START IN 0 km" betekent dat het starten van de motor is geblokkeerd).

U hebt de limiet van de geautoriseerde rijfase overschreden: het startblokkerringssysteem voorkomt dat de motor opnieuw wordt gestart.

Om de motor weer te kunnen starten, is het noodzakelijk dat u contact opneemt met het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

    Niet starten van de motor bij een te laag AdBlue-niveau

    Het wettelijk verplichte startblokkeringssysteem wordt automatisch geactiveerd zodra het AdBlue-reservoir leeg is. Actieradius groter dan 2400 km Als het contact wordt aangezet, wordt er niet au ...

    Kilometerteller en dagteller

    De kilometerteller en dagteller worden gedurende 30 seconden weergegeven bij het afzetten van het contact, bij het openen van het bestuurdersportier en bij het vergrendelen en ontgrendelen van de ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Afstellen mistlampen vóór
    Het afstellen van de mistlampen vóór gaat op dezelfde wijze als bij de koplampen. Controleer of de accu voldoende geladen is, schakel de mistlampen vóór in en st ...

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Openen
    Open het linker voorportier. Trek de hendel aan de onderzijde van het portierkader naar u toe. Duw de hendel omhoog en til de motorkap op.   Neem de motorkapsteun uit ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024