Citroen C3: Procedure voor bijvullen

Controleer voor het bijvullen of de auto op een vlakke en horizontale ondergrond staat.

Controleer 's winters of de omgevingstemperatuur van de auto hoger is dan -11ºC. Als het kouder is, bevriest het AdBlue waardoor u het niet in het reservoir kunt gieten. Laat uw auto enkele uren op een warmere plaats staan en vul vervolgens het reservoir bij.

Parkeren

 • Zet het contact af en verwijder de sleutel uit het contactslot om de motor af te zetten.

  of

 • Druk bij uitvoeringen met het Keyless entry and start-systeem op de " START/STOP "-knop om de motor af te zetten.

Toegang

Toegang

 • Zorg dat de auto is ontgrendeld en open de brandstofvulklep. De blauwe dop van het AdBlue-reservoir bevindt zich rechts naast de brandstofvuldop.
 • Draai de blauwe dop een kwart omwenteling linksom.
 • Verwijder de blauwe dop.

Vullen

Vullen

 • Pak een flacon AdBlue. Controleer de houdbaarheidsdatum en lees vervolgens aandachtig de gebruiksaanwijzing op het etiket voordat u de inhoud van de flacon in het AdBlue-reservoir van uw auto giet.

Belangrijk: als het AdBlue- reservoir van uw auto helemaal leeg is (dit wordt aangegeven door de waarschuwingsmeldingen en u kunt in dat geval de motor niet meer starten), moet u het reservoir vullen met minimaal 4 liter en maximaal 10 liter vloeistof.

 • Veeg nadat u de flacon leeg hebt gegoten met behulp van een vochtige doek eventuele vloeistofsporen van de rand van de vulopening van het reservoir.

Spoel gemorste vloeistof onmiddellijk weg met koud water of veeg het weg met een vochtige doek.

Als de vloeistof is gekristalliseerd, verwijder het dan met een spons en warm water.

Afsluiten

 • Breng de blauwe dop aan op de vulopening van het reservoir en draai de dop een kwart omwenteling rechtsom tot hij stuit.
 • Sluit de brandstoftankklep.

Belangrijk: als u AdBlue hebt bijgevuld nadat het reservoir leeg is geraakt, aangegeven door de melding "Vul AdBlue bij: Starten onmogelijk", dient u ongeveer 5 minuten te wachten voordat u het contact weer aanzet, zonder het bestuurdersportier te openen, de auto te ontgrendelen, de sleutel met afstandsbediening in het contactslot te steken of de elektronische sleutel van het "Keyless entry and start"-systeem in het interieur te leggen.

Zet vervolgens het contact aan en start na 10 seconden wachten de motor.

  Voorschriften voor opslag

  AdBlue bevriest bij temperaturen lager dan ongeveer -11ºC en verliest zijn kwaliteit bij temperaturen vanaf 25ºC. Het is raadzaam de flacons en jerrycans koel en buiten direct zonlicht t ...

  AIRBUMP-stootlijsten

  Deze stootlijsten zijn gemaakt van TPU (thermoplastisch polyurethaan) en zijn voorzien van luchtkussens, waardoor ze een schokabsorberende werking hebben. De stootlijsten zijn aangebracht op de ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Veiligheidsgordels achter
  Alle zitplaatsen achter zijn voorzien van een driepuntsveiligheidsgordel met oprolautomaat. De veiligheidsgordels van de buitenste zitplaatsen zijn voorzien van een pyrotechnische gordelspan ...

  Peugeot 208. Koppelen van een Bluetooth-telefoon
  Het koppelen van de Bluetooth-telefoon aan de Bluetooth handsfree set van uw autoradio mag om veiligheidsredenen en vanwege het feit dat deze handeling de volledige aandacht van de bestuurder vra ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024