Hyundai i20: Aanbevolen bandenspanning (koude banden)

De spanning van de banden (inclusief het reservewiel) dient dagelijks bij koude banden gecontroleerd te worden. 'Koude banden' wil zeggen dat er de laatste drie uur niet met de auto is gereden of niet meer dan 1,6 km.

Voor optimale rijeigenschappen, een optimale wegligging en een zo laag mogelijke bandenslijtage dient u de banden op de aanbevolen spanning te houden. Zie "Banden en velgen" in hoofdstuk 8 voor de aanbevolen bandenspanning.

Banden en wielen

U kunt alle specificaties (afmetingen en spanningen) terugvinden op een label dat op de auto is bevestigd.

WAARSCHUWING Te lage bandenspanning

Een te lage bandenspanning (meer dan 0,7 bar lager) kan leiden tot enorme warmteont- wikkeling.

Hierdoor is het mogelijk dat een band lek raakt, dat het profiel vervormt of dat andere bandafwijkingen optreden, waardoor u de controle over de auto kunt verliezen en ernstig letsel oploopt. Het is risico is veel groter bij hoge buitentemperaturen en lange tijd rijden met hoge snelheden.

AANWIJZING

 • Een te lage bandenspanning resulteert ook in overmatige slijtage, slechte rijeigen schappen en een verhoogd brandstofverbruik.

  Vervorming van de band is ook mogelijk. Houd de banden op de juiste spanning. Als een band frequent op spanning moet worden gebracht, adviseren we u de band te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

 • Een te hoge bandenspanning heeft een negatieve invloed op het rijcomfort en zorgt voor een verhoogde slijtage in het midden van het loopvlak. Bovendien bestaat er een grotere kans op beschadiging door oneffenheden in het wegdek.

AANWIJZING

 • Wanneer banden warm zijn, zal de bandenspanning normaalgesproken 0,3 tot 0,4 bar hoger zijn dan wanneer ze koud zijn. Laat om de banden op de juiste spanning te brengen geen lucht ontsnappen uit warme banden. Hierdoor zal de bandenspanning te laag worden.
 • Vergeet niet de ventieldopjes terug te plaatsen. Zonder het ventieldopje kan er vuil en vocht in het ventiel komen, waardoor lucht kan ontsnappen. Zorg bij verlies van een ventieldopje zo snel mogelijk voor een nieuw exemplaar.
WAARSCHUWING Bandenspanning

Een te hoge of een te lage bandenspanning reduceert de levensduur van de banden, beïnvloedt de rijeigenschappen van de auto in negatieve zin en kan tot onverwachte bandproblemen leiden. Hierdoor bestaat de kans dat u de macht over de auto verliest en letsel oploopt.

AANWIJZING - Bandenspanning

Let altijd op het volgende:

 • Controleer de bandenspanning bij koude banden. (Nadat er de laatste drie uur niet met de auto is gereden of niet meer dan 1,6 km.)
 • Controleer ook altijd de spanning van het reservewiel.
 • Overschrijd het laadvermogen van de auto niet. Plaats niet te veel bagage op het roof rack als uw auto hiermee is uitgerust.
 • Versleten, oude banden kunnen ongelukken veroorzaken. Vervang een band als het profiel erg versleten is of als de band beschadigd is.

  Banden en wielen

  Verzorging van de banden Voor uw veiligheid, een maximale levensduur van de banden en een zo laag mogelijk brandstofverbruik, dient u de banden steeds op de aanbevolen spanning te houden en dient ...

  Bandenspanning controleren

  Controleer de bandenspanning minstens eenmaal per maand. Controleer ook de spanning van het reservewiel. Controle Gebruik een goed kwaliteit meter om de bandenspanning te meten. Het is onmoge ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Slepen van wagens met schakelbak
  Het slepen gaat relatief probleemloos. Neem ook de aanwijzingen in acht. De wagen kan gewoon met een sleepstang/- kabel of met van de grond getilde voor- of achteras worden gesleept. De maxim ...

  Peugeot 208. Uitschakelen van de airbag voor aan passagierszijde
  Plaats nooit een kind in een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" op de voorpassagiersstoel als de airbag vóór aan passagierszijde is ingeschakeld. Het kind kan in da ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024