Hyundai i20: Blokkeertoets ruitbediening

(indien van toepassing)

Ruiten

De bestuurder kan de schakelaars van de ruitbediening voor de achterportieren uitschakelen door de blokkeerschakelaar van de ruitbediening in de stand vergrendeld te zetten (ingedrukt).

Als de blokkeerschakelaar van de ruitbediening ingedrukt is:

 • De hoofdschakelaar van de elektrisch bedienbare ruiten voor de bestuurder werkt wel voor alle elektrisch bedienbare ruiten.
 • Met de schakelaar voor de ruitbediening van de portierruit aan voorpassagierszijde kan de portierruit aan voorpassagierszijde worden bediend.
 • De achterpassagiers kunnen de elektrisch bedienbare portierruiten achter niet bedienen.

AANWIJZING

 • Open of sluit telkens maar één ruit tegelijk. Anders kan de elektrische ruitbediening beschadigd raken. Hierdoor zal bovendien de zekering langer meegaan.
 • Probeer nooit tegelijkertijd de hoofdschakelaar voor de ruitbediening in het bestuurdersportier en de afzonderlijke schakelaar voor de ruitbediening in tegengestelde richting in te drukken. In dat geval stopt de ruit en kan deze niet meer worden geopend of gesloten.
WAARSCHUWING

Ruiten

 • Laat kinderen NOOIT zonder toezicht achter met de contactsleutel in de auto als de motor draait.
 • Laat een kind NOOIT zonder toezicht achter in de auto.

  Ook zeer jonge kinderen kunnen per ongeluk de auto in beweging zetten, bekneld raken tussen de portierruiten of zichzelf of anderen letsel toebrengen.

 • Controleer altijd zorgvuldig of er zich geen armen, handen of andere belemmeringen in de buurt bevinden voordat een ruit gesloten wordt.
 • Laat kinderen niet met de ruitbediening spelen. Laat de blokkeerschakelaar voor de ruitbediening in de stand VERGRENDELD (ingedrukt) staan. Het onbedoeld bedienen van een ruit kan vooral bij kinderen tot letsel leiden.
 • Steek uw hoofd, armen of lichaam niet buiten de ramen tijdens het rijden.

  Klembeveiliging

  (indien van toepassing) Als het ruit een voorwerp of lichaamsdeel tussen de ruiten en het portier detecteert, zal het ruiten ongeveer 30 cm zakken, zodat het voorwerp kan worden verwijderd. ...

  Schuifdak

  (INDIEN VAN TOEPASSING) Indien uw auto is uitgerust met een schuif-/kanteldak, kunt u dit met behulp van de hendel in de dakconsole openschuiven of kantelen. Het schuif-/kanteldak kan elekt ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. De accu opladen met een acculader
  Voor een optimale levensduur van de accu is het noodzakelijk om het laadniveau van de accu op voldoende capaciteit te houden. In sommige gevallen kan het dan ook nodig zijn om de accu op te lade ...

  Peugeot 208. Binnenspiegel
  De binnenspiegel is voorzien van een antiverblindingsstand waardoor de spiegel donkerder wordt en de bestuurder minder hinder ondervindt van bijvoorbeeld de zon en van de koplampen van achteropkom ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024