Hyundai i20: Massa van de auto

Twee labels op de deur van de bestuurder tonen hoeveel gewicht uw voertuig mag trekken: het band en lading informatielabel en het certificaatlabel.

Zorg ervoor dat u, voordat u uw auto gaat beladen, weet wat de volgende termen betekenen, zodat u uw auto, met of zonder aanhanger, op de juiste manier kunt beladen.

Rijklaar gewicht Dit is het gewicht van de auto met een volle brandstoftank en de complete standaarduitrusting. Dit gewicht is zonder passagiers, lading en extra uitrusting.

Leeggewicht Dit is het gewicht van de auto bij aflevering plus het gewicht van de achteraf gemonteerde uitrusting.

Belading Dit getal heeft betrekking op al het gewicht dat opgeteld wordt bij het rijklaar gewicht, dus het gewicht van de lading en de extra uitrusting.

GAW (maximale asbelasting) Dit is het totaalgewicht op elke as (voor en achter) - opgebouwd uit het rijklaar gewicht en de totale belasting.

GAWR (maximale toelaatbare asbelasting) Dit is de maximale toegestane belasting op een enkele as (voor of achter).

Deze cijfers staan op het typeplaatje.

De totale belasting op een as mag de GAWR nooit overschrijden.

GVW (maximaal toelaatbaar totaalgewicht) Dit is het rijklaar gewicht plus het gewicht van de lading en van de passagiers.

GVWR (maximale massa voertuig) Dit is het maximaal toelaatbaar gewicht van de volledig belaste auto (inclusief opties, uitrusting, passagiers en lading). De GVWR wordt getoond op de certificeringsetiket geplaatst op de bestuurders- deurdrempel.

Overbelading

WAARSCHUWING

De Maximale Asbelasting (GAWR) en de Maximale Massa (GVWR) van het voertuig staan vermeld op het typeplaatje bevestigd aan het bestuurdersportier (of voorpassagiersportier).

Het overschrijden van deze waardes kan een ongeval of schade aan de auto veroorzaken.

U kunt het gewicht van uw lading berekenen door de voorwerpen (en personen) vooraf te wegen. Wees voorzichtig uw auto niet te overbeladen.

  Onderhoud bij het rijden met een aanhanger

  Uw auto heeft vaker onderhoud nodig wanneer u regelmatig met een aanhanger rijdt. Belangrijke zaken die speciale aandacht verdienen zijn: de motorolie, de automatische-transmissie- vloeistof, de ...

  Wat te doen in een noodgeval

  ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Voorbeelden van een verkeerde zithouding
  Veiligheidsgordels kunnen alleen bij een juist verloop van de gordelband hun optimale beschermende werking bieden. Verkeerde zithoudingen reduceren de beschermende werking van de veiligheidsgordel ...

  Citroen C3. Media
  VRAAG ANTWOORD OPLOSSING Het afspelen van de muziek op mijn USB-stick begint pas na lang wachten (ongeveer 2 tot 3 minuten). Door bepaalde bestanden die s ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024