Hyundai i20: ON/OFF-schakelaar airbag voorpassagier

(indien van toepassing)

Aanvullend Veiligheidssysteem (SRS)

Het doel van de schakelaar is het uitschakelen van de airbag voor de voor passagier zodat mensen die vanwege hun leeftijd, grootte, of medische staat niet blootgesteld worden aan letsel gerelateerd aan airbags.

Aanvullend Veiligheidssysteem (SRS)

Om de voor airbag van de passagier te deactiveren: Steek om de airbag voorpassagier uit te schakelen de contactsleutel of een stevig voorwerp in de ON/OFFschakelaar voor de airbag en zet deze in de stand OFF. Het controlelampje airbag voorpassagier OFF ( ) zal gaan branden en blijven branden totdat de airbag weer wordt ingeschakeld.

Aanvullend Veiligheidssysteem (SRS)

Om de voor airbag van de passagier te heractiveren: Steek de contact sleutel of met een klein stevig voorwerp in de voor-airbag ON/OFF schakelaar aan de passagierszijde en draai het naar de ON positie. De air-bag ON indicator () van de passagier zal oplichten en aan blijven gedurende 60 seconden.

Informatie

Het controlelampje airbag voorpassagier ON/OFF brandt gedurende ongeveer 4 s nadat de toets ENGINE START/STOP in stand ON is gezet.

WAARSCHUWING

Laat nooit toe dat een volwassen passagier meerijdt op de voor ste zitplaats, wanneer de front-air-bag OFF indicator van de passagier verlicht is. De airbag zal tijdens een botsing niet opgeblazen worden als de indicator brandt. Schakel de airbag voor de bijrijder in, of zorg dat uw passagier op de achterbank plaats neemt.

 

WAARSCHUWING

Als de ON/OFF-schakelaar van de airbag voor de bijrijder niet meer werkt, dan kan het volgende gebeuren:

  • Het waarschuwingslampje ( ) op het instrumentenpaneel zal oplichten.
  • De airbag OFF indicator ( ) van de passagier zal niet oplichten en ON indicator ( )zal gaat branden en zal uitgaan na ongeveer 60 seconden. De airbag voor de bijrijder zal opgeblazen worden bij een botsing van de voorkant zelfs als de ON/OFF-schakelaar voor de airbag voor de bijrijder is ingesteld op de OFF-stand.
  • Wij adviseren u in dit geval om een officiële HYUNDAI-dealer zo spoedig mogelijk de ON/ OFF-schukeloop van voorste passagiersairbag en SRS-systeem te laten inspecteren.

Voorste passagierairbag waarschuwingslabel voor Kinderbeveiligingssysteem

Aanvullend Veiligheidssysteem (SRS)

Plaats nooit een kinderbeveiligingssysteem op de voorste passagierszetel, tenzij de airbag is uitgeschakeld.

Het opblazen van een airbag kan een kind of een kinderbeveiligingssysteem hard doen toeslaan met als gevolg serieuze of fatale letsels.

    Wat kunt u verwachten als een airbag opgeblazen wordt

    Na een botsing aan de voor- of zijkant zal de airbag snel opblazen, en daarna weer snel leeglopen. Een opgeblazen airbag voorkomt niet dat de bestuurder niet meer door de vooruit kan kijken of ni ...

    Waarom werd de airbag bij een aanrijding niet opgeblazen?

    De airbags zijn niet ontworpen om te ontplooien bij elke aanrijding. Er zijn bepaalde soorten ongevallen waarbij de airbag geen aanvullende bescherming biedt. Voorbeelden hiervoor zijn aanrijdi ...

    Zie ook:

    Citroen C3. USB-aansluiting
    Steek de USB-stick in de USB-aansluiting of sluit de USB-apparatuur via een kabel (niet meegeleverd) op de USB-aansluiting aan. Gebruik geen USB-verdeelstekker om beschadiging van het systeem te ...

    Citroen C3. Beheer van telefoonverbindingen
    Met behulp van deze functie kan randapparatuur worden gekoppeld of losgekoppeld en kan randapparatuur uit de lijst van gelinkte randapparatuur worden verwijderd. Druk op Telefoon om de hoofdpagin ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024