Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Aanvullend Veiligheidssysteem (SRS)

Aanvullend Veiligheidssysteem (SRS)

Het aantal daadwerkelijke airbags aanvezig in uw voertuigkan afwijken van de afbeelding.

  1. Airbag bestuurder
  2. Airbag voorpassagier*
  3. Zijairbag*
  4. Gordijn airbag*
  5. ON/OFF-schakelaar airbag voorpassagier*

* : indien van toepassing

Dit voertuig is uitgerust met een extra airbag-systeem voor de bestuurdersstoel, bijrijdersstoel.

De voorste airbags zijn ontworpen als aanvulling op de driepunts veiligheidsgordels.

Deze airbags geven alleen extra bescherming als de veiligheidgordels altijd tijdens het rijden gedragen wordt.

U kunt ernstig letsel oplopen, of overlijden, tijdens een ongeval als u de veiligheidsgordels niet draagt.

Airbags zijn ontworpen als aanvulling voor veiligheidsrigordels, niet om deze te vervangen. De air-bags zijn niet ontworpen om te ontplooien in elke aanrijding. Tijdens sommige ongevallen bieden alleen de veiligheidsrigordels u bescherming.

WAARSCHUWING

VEILIGHEIDSMAATREGELEN VOOR AIRBAGS Maak altijd gebruik van de veiligheidsgordels en, indien van toepassing, van Kinderbeveiligingssystemen -iedere keer, bij iedere reis en voor iedereen! Zelfs bij airbags kunt u ernstig letsel oplopen, of overlijden, tijdens een botsing als uw gordel niet goed vast zit of als u deze niet draagt terwijl de airbag opgeblazen wordt.

Plaats nooit een kind in een kinderbeveiligingssysteem op de voorste passagierszetel, tenzij de airbag is uitgeschakeld. Een airbag die opgeblazen wordt kan een peuter of kind raken waardoor het kind ernstig letsel oploopt of zelfs kan overlijden.

Wij raden u sterk aan om kinderen onder de 13 jaar altijd vast te gespen op de achterzitplaats. Dat is de veiligste plaats voor kinderen van alle leeftijden. Als een kind van 13 jaar of ouder op de voorpassagiersstoel vervoerd moet worden, moet hij of zij de veiligheidsgordel op de juiste manier dragen en moet de stoel zover mogelijk naar achteren worden gezet.

Alle inzittenden moeten rechtop zitten, met de rugleuning zo rechtop mogelijk, midden op de zitting en met de veiligheidsgordel om, de benen comfortabel gestrekt en de voeten op de vloer, totdat de auto geparkeerd is en de motor is uitgeschakeld. Als een persoon in de verkeerde positie zit tijdens een ongeval, dan kan de airbag deze persoon hard raken wat kan resulteren in ernstig letsel of zelfs overlijden.

De inzittenden moeten nooit onnodig dicht bij de airbags zitten of leunen of leunen tegen de deur of het middenconsole. Zet uw stoel zo ver mogelijk naar achteren, waarbij u er wel op moet letten dat u alle bedieningsorganen nog goed kunt bedienen.

Het vastzetten van een Kinderbeveiligingssysteem m.b.v schoot/schoudergordel

Als u geen gebruik maakt van ISOFIX systemen, dan moet de CRS met de heupgordel of het buikdeel van een driepuntsgordel vastgezet worden. Bevestigen van een Kinderbeveiligingssysteem m.b.v ...

Waar zijn de airbags geplaatst?

...

Zie ook:

Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). De aanwijzingen en akoestische signalen aanpassen
De indicaties en de akoestische signalen kunnen worden ingesteld in het Easy Connect*- systeem. Automatische activering   on - activeer de optie Automatische activering off - deactiveer ...

Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Rijden met een aanhangwagen
Afb. 225 De 13-polige steker draaien Vóór elke rit Neem de 13-polige steker vast aan het deel A en trek hem in de richting van de pijl afb. 225 eruit. Verwijder de besche ...

Modellen:

Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024