Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Onderhoud aan aanvullend veiligheidssysteem

Het aanvullend veiligheidssysteem is nagenoeg onderhoudsvrij en bevat geen onderdelen waaraan u zelf veilig onderhoud kunt plegen. Als het waarschuwingslampje van het airbagsysteem niet gaat branden terwijl het contact in stand ON staat, of continu blijft branden, laat uw auto dan onmiddellijk controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

Wij raden alle werkzaamheden aan het SRS-systeem, zoals het verwijderen, installeren, repareren of wat voor werk dan ook aan het stuurwiel, dashboard, voorstezitplaatsen en dakrails, worden uitgevoerd door een officiële HYUNDAI-dealer. Onjuiste behandeling van het SRS systeem kan leiden tot ernstig persoonlijk letsel.

WAARSCHUWING

Verminder het risico op ernstig letsel of overlijden en houdt u aan de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Modificaties aan onderdelen van het aanvullend veiligheidssysteem of de bedrading, inclusief het aanbrengen van stickers, enz. op afdekkappen of modificaties aan de carrosseriestructuur kunnen ertoe leiden dat het systeem niet goed werkt, waardoor letsel kan ontstaan.
 • Er mogen geen voorwerpen worden geplaatst over of dichtbij de air-bag modules op het stuurwiel, instrumentenpaneel en het paneel boven het handschoenenvak van de voorpassagier.
 • Reinig de afdekkappen van de airbags alleen met een zachte, droge doek of met een doek die bevochtigd is met schoon water. Oplos- en reinigingsmiddelen kunnen het materiaal van de afdekkappen aantasten en de werking van het systeem in negatieve zin beïnvloeden.
 • We adviseren u het opgeblazen airbags te laten vervangen door een officiële HYUNDAI- dealer.
 • Als onderdelen van het airbagsysteem moeten worden afgevoerd of als de auto in zijn geheel moet worden afgevoerd, dan moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid in acht worden genomen. We raden u aan een officiële HYUNDAI-dealer te raadplegen voor nodige informatie. Het niet opvolgen van deze voorzorgsmaatregelen vergroot de kans op persoonlijk letsel.

  Voorwaarden voor activeren van de airbags

  Bij bepaalde aanrijdingen met lage snelheden worden de airbags niet geactiveerd. De reden daarvan is dat de airbags in die omstandigheden niet meer bescherming kunnen bieden dan de veiligheid ...

  Aanvullende voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid

  De inzittenden dienen tijdens het rijden niet uit hun stoel te komen of van plaats te wisselen. Een inzittende die zijn veiligheidsgordel niet draagt kan tijdens een aanrijding of een noodstop do ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Audio-instellingen
  Druk op ♫ om het menu Audioinstellingen weer te geven. Druk op ♫ om de volgende instelling op te vragen. De volgende instellingen zijn mogelijk: AMBIANCE: BASS, TREBBLE en LOU ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Inschakelen / uitschakelen
  Active City Brake kan in- of uitgeschakeld worden via het menu Rijverlichting / Auto. De systeemstatus blijft na het afzetten van het contact opgeslagen in het geheugen. Elke keer dat het conta ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024