Hyundai i20: Parkeren op een helling

Als u een aanhanger achter de auto hebt gekoppeld is het niet verstandig om uw auto op een helling te parkeren.

Is het niet anders mogelijk dan de auto op een helling te parkeren, doe dit dan als volgt:

1. Zet de auto op de parkeerplaats.

Draai het stuurwiel in de richting van de stoeprand (rechtsom als u parkeert op een aflopende helling, linksom op een stijgende helling).

2. Verplaats de schakelpook in P (Parkeren, automatische versnellingsbak) of in N staat (Neutraal, handgeschakelde versnellingbak).

3. Trek de parkeerrem aan en sluit de auto af.

4. Laat iemand stootblokken tegen de wielen van de aanhangwagen plaatsen.

5. Start de auto, houd de rem ingetrapt, schakel in de vrijstand, zet de parkeerrem los en laat het rempedaal langzaam opkomen tot de blokken het gewicht van de aanhanger tegenhouden.

6. Pas de remmen en de handremmen weer toe.

7. Verplaats de pook naar P (Parkeren, bij automaten) of 1e versnelling indien het voertuig bergop geparkeerd is en in R (Achteruit) bij bergaf (bij manuele).

8. Zet de motor af en laat het rempedaal los, maar laat de parkeerrem aangetrokken blijven.

WAARSCHUWING

Om ernstig of dodelijk letsel te voorkomen: Stap niet uit het voertuig als de handrem niet goed aangetrokken is. Als u de motor laat draaien, kan de auto plotseling in beweging komen. Uzelf en andere mensen kunnen hierdoor ernstig letsel oplopen.

Wegrijden na het parkeren op een helling

1. Met de schakelpook in P (Parkeren, automatische transmisie) of in N staat (Neutraal, handgeschakelde transmisie) en houdt het rempedaal ingetrapt terwijl:

 • Start de motor.
 • Zet de transmissie in de eerste versnelling of in stand D.
 • Ontgrendel de parkeerrem.

2. Laat het rempedaal langzaam los.

3. Rijd langzaam vooruit tot de aanhanger los komt van de blokken.

4. Stop en laat de blokken door iemand oprapen en opbergen.

  Op hellingen rijden

  Verminder snelheid en schakel naar een lagere versnelling voordat u een lange of steile helling afrijdt. Als u niet terugschakelt, moet u de remmen vaker intrappen waardoor deze oververhit raken ...

  Onderhoud bij het rijden met een aanhanger

  Uw auto heeft vaker onderhoud nodig wanneer u regelmatig met een aanhanger rijdt. Belangrijke zaken die speciale aandacht verdienen zijn: de motorolie, de automatische-transmissie- vloeistof, de ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. AUX-aansluiting (AUX)
  Sluit het externe apparaat (MP3-speler...) met een audiokabel (niet meegeleverd) aan op de jack-aansluiting. Druk herhaaldelijk op de toets SRC/ BAND tot de bron "AUX" wordt weerg ...

  Peugeot 208. Toegang tot de accu
  De accu bevindt zich onder de motorkap. Voor toegang: Open de motorkap via hendel in het interieur en gebruik vervolgens de veiligheidshaak aan de buitenzijde. Bevestig de motorkapsteun. ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023