Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020): Sportstand

Automatische transmissie

De sportstand kan vanuit stilstand of tijdens het rijden worden ingeschakeld door de selectiehendel vanuit stand D (Drive) naar rechts te bewegen.

Druk de selectiehendel terug naar links om stand D (Drive) weer in te schakelen.

In de Sportstand, verplaats de versnellingspook naar achteren en naar voren om de gewenste versnellingen voor de huidige rijdomstandigheden te selecteren.

+ (Opschakelen ) : Druk de selectiehendel één keer naar voren om één versnelling op te schakelen.

- (Terugschakelen) : Trek de selectiehendel één keer naar achteren om één versnelling terug te schakelen.

Informatie

  • Kunnen alleen de vier (4) versnellingen vooruit gekozen worden. Zet de selectiehendel in stand R of P om de auto respectievelijk achteruit te rijden of te blokkeren bij het parkeren.
  • In de sportstand wordt automatisch teruggeschakeld wanneer de auto snelheid mindert. Als de auto tot stilstand komt, wordt automatisch de eerste versnelling ingeschakeld.
  • Het motortoerental in het rode gebied raakt, schakelt de transmissie automatisch op.
  • Als de bestuurder de pook naar + (Opschakelen) of - (Terugschakelen) plaatst, dan zal de transas de gevraagde wijziging van versnelling niet doorvoeren als de volgende versnelling buiten het toegestane toerental ligt. De bestuurder moet vooruit schakelen volgens de omstandigheden op de weg, en erop letten dat het toerental niet in de rode zone belandt.
  • Druk de selectiehendel naar voren + (Opschakelen) bij het vanuit stilstand accelereren op een glad wegdek.

    Hierdoor schakelt de transmissie naar de 2e versnelling, die beter geschikt is voor het soepel wegrijden op een gladde ondergrond. Trek de selectiehendel naar achteren - (Terugschakelen) om de eerste versnelling weer in te schakelen.

    R (Reverse)

    Gebruik deze stand om de auto achteruit te rijden. AANWIJZING Laat de auto helemaal tot stilstand komen alvorens de selectiehendel in of uit stand R te zetten. Anders zou de transmissie kunnen ...

    Schakelblokkeersysteem

    De automatische transmissie heeft een schakelblokkeersysteem dat voorkomt dat de selectiehendel uit de stand van P (Parkeren) naar R (Achteruit) kan worden gezet zonder dat het rempedaal is inget ...

    Zie ook:

    Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024). Luchtcirculatiefunctie
    In de luchtrecirculatiefunctie wordt voorkomen dat in de wagen geuroverlast ontstaat, bijv. bij het rijden door tunnels of in files. Als de regelaar van de luchtverdeling in de ontwasemingsstand ...

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Brandstofadditiefniveau (dieseluitvoering met roetfilter)
    Het minimumniveau van het additief wordt aangegeven door het permanent branden van dit verklikkerlampje in combinatie met een geluidssignaal en een melding met betrekking tot een te laag additie ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024