Hyundai i20: Waarschuwingslampje Parkeerrem en Remvloeistofniveau

Dit waarschuwingslampje gaat branden:

 • Als het contact of de Engine Start/Stop-knop in de stand ON wordt gezet.

  • Het lampje blijft ongeveer 3 seconden

  • Het blijft aan totdat de parkeerrem is geactiveerd.

 • Wanneer de parkeerrem is geactiveerd.

 • Wanneer het peil van de remvloeistof te laag is.

  • Als het waarschuwingslampje oplicht met de handrem in ontkoppelde toestand, geeft dit aan dat het peil van de remvloeistof te laag is.

Als het peil van de remvloeistof te laag is:

1. Rijd voorzichtig naar de kant van de weg en breng de auto op een veilige plaats tot stilstand.

2. Schakel de motor uit en controleer het remvloeistofpeil direct. Vul indien nodig remvloeistof bij.

(Zie voor meer informatie "Remvloeistof " in hoofdstuk 7.) Controleer alle onderdelen van het remsysteem op lekkage.

Als er nog steeds een lek in het remsysteem wordt gevonden, wanneer het lampje blijft branden, of wanneer de remmen niet goed werken, rijd dan niet met de wagen. In dat geval adviseren we u de auto te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

Dubbel-diagonaal remsysteem Uw auto is uitgerust met een diagonaal gescheiden remsysteem. Dat betekent dat als er in een van de remcircuits een probleem optreedt, u de auto met het overgebleven remcircuit tot stilstand kunt brengen.

Als er een van de remcircuits is uitgevallen, wordt de slag van het rempedaal groter en moet er meer druk op het rempedaal worden uitgeoefend om de auto tot stilstand te brengen.

Verder zal in dat geval de remweg toenemen.

Schakel bij een defect in het remsysteem terug om sterker op de motor af te kunnen remmen en breng de auto op een veilige plaats tot stilstand.

WAARSCHUWING

Waarschuwingslampje Parkeerrem en Remvloeistofniveau Rijden met een auto waarvan het waarschuwingslampje brandt, is gevaarlijk. Als het controlelampje voor de handrem & de remvloeistof oplicht met de handrem in ontkoppelde toestand, geeft dit aan dat het peil van de remvloeistof te laag is.

In dat geval adviseren we u de auto te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

  Waarschuwingslampje AIRBAG

  (indien van toepassing) Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als het contact of de Engine Start/Stop-knop in de stand ON wordt gezet. Het lampje blijft ongeveer 6 seconde ...

  Antiblokkeersysteem (ABS) Waarschuwingslampje

  Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als het contact of de Engine Start/Stop-knop in de stand ON wordt gezet. Het lampje blijft ongeveer 3 seconden branden en gaat dan uit ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. Verwarming
  De temperatuur afstellen. Regeling luchtopbrengst. Regeling luchtverdeling. Comforttemperatuur Draai de knop van blauw (koel) naar rood (warm) om de temperatuur naar behoefte in te ste ...

  Hyundai i20. Transmissie schakelindicator
  Schakelstandindicator automatische transmissie (indien van toepassing) Deze indicator geeft weer welke stand van de selectiehendel is geselecteerd. Parkeerstand : P Achteruit: R Neutra ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023