Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Parkeerrem

Rempedaal

Trek de handrem van het voertuig altijd aan als u het voertuig verlaat: Druk stevig het rempedaal in.

Trek de handrem hendel voor zover mogelijk.

WAARSCHUWING

Vermijd het risico op ERNSTIG LETSEL of OVERLIJDEN, en gebruik de handrem niet als het voertuig beweegt tenzij in een noodsituatie. Het remsysteem kan beschadigd worden en dit kan resulteren in ongevallen.

Rempedaal

Vrijgeven: Druk stevig het rempedaal in.

Trek de handrem hendel iets.

Laat de handrem (2) zakken terwijl u op de vrijgaveknop (1) drukt.

Als de parkeerrem niet of niet helemaal in de vrijstand terugkeert, raden we u aan het systeem door een officiële HYUNDAI-dealer te laten controleren.

WAARSCHUWING
 • Stop altijd volledig en blijf op het rempedaal drukken als u het voertuig verlaat of parkeert.

  Verplaats de versnellingspook staat naar P (Parkeren, automatische transmissie) of 1e versnelling (handgeschakelde transmissie); stel de parkeerrem en plaats het contact in de LOCK/OFF stand.

 • Hiermee wordt voorkomen dat de auto ongewenste rijbewegingen maakt.
 • Laat kinderen en personen die niet bekend zijn met de auto niet aan de parkeerrem komen. Als de parkeerrem per ongeluk wordt gedeactiveerd, kan er ernstig letsel ontstaan.
 • Geef de handrem pas vrij als u in het voertuig zit met uw voet op het rempedaal.

AANWIJZING

 • Druk het gaspedaal niet als de handrem gekoppeld is. Als u het gaspedaal indrukt terwijl de handrem aangetrokken is, dan zal er een waarschuwingsgeluid te horen zijn. De handrem kan zo beschadigd worden.
 • Rijden met de handrem aangetrokken kan resulteren in een oververhit remsysteem en kan vroegtijdige slijtage van of schade aan de remonderdelen veroorzaken.

  Voor het wegrijden, controleer of de parkeerrem volledig is losgezet en de waarschuwingslamp uit is.

Controleer de werking van de Waarschuwingslampje Parkeerrem door het contact in de ON positie te zetten (start de motor niet).

Dit lampje gaat branden wanneer het contact in stand START of ON wordt gezet en de parkeerrem is geactiveerd.

Zorg ervoor dat de parkeerrem voor het wegrijden vrij is en controleer of het waarschuwingslampje van het remsysteem niet brandt.

Als het Waarschuwingslampje van het Remsysteem blijft branden nadat de parkeerrem vrij is en de motor draait, kan er een storing in het remsysteem zijn. Laat dit direct controleren.

Breng de auto indien mogelijk direct tot stilstand. Als dat niet mogelijk is, rijdt dan erg voorzichtig door naar een plaats waar u wel kunt stoppen.

  Remblokslijtage-indicatoren

  Wanneer de remblokken vóór of achter versleten zijn, hoort u als waarschuwing een piepend geluid van de remmen. Dit geluid kan af en toe hoorbaar zijn of op het moment dat u het rem ...

  Antiblokkeersysteem (ABS)

  WAARSCHUWINGAntiblokkeersysteem (ABS) kan geen ongelukken voorkomen die het gevolg zijn van gevaarlijk rijgedrag. Hoewel de auto bij een noodstop beter onder controle gehouden kan worden, ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Kunststof delen en het dashboard schoonmaken
  Een schone, niet-pluizende doek met water bevochtigen en de kunststof delen en het dashboard schoonmaken. Wanneer dat niet voldoende is, gebruikt u een speciaal oplossingsvrij kunststofrein ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Digitale radio (DAB, Digital Audio Broadcasting)
  Afhankelijk van de uitvoering Als de "DAB"-zender waarop is afgestemd, niet beschikbaar is in "FM", is de optie "DAB FM" doorgestreept. Weergave van de opties: d ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024