Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Antiblokkeersysteem (ABS)

WAARSCHUWING

Antiblokkeersysteem (ABS) kan geen ongelukken voorkomen die het gevolg zijn van gevaarlijk rijgedrag. Hoewel de auto bij een noodstop beter onder controle gehouden kan worden, is het toch noodzakelijk voldoende afstand tot uw voorligger te bewaren. U moet uw rijsnelheid altijd aanpassen aan de omstandigheden en zo nodig uw snelheid verlagen. De remweg van auto's met ABS kan in de volgende situaties langer zijn dan van auto's zonder een dergelijk systeem.

Rijd in dergelijke situaties met een gereduceerde snelheid:

 • Op slechte wegen, wegen met steenslag of wegen die met sneeuw bedekt zijn.
 • Op wegen met kuilen of met hoogteversch i I len.
 • Sneeuwkettingen zijn in uw voertuig geïnstalleerd.

Probeer de werking van het ABS van uw auto niet uit bij hoge snelheden of tijdens het nemen van een bocht. Hiermee kunt u zichzelf en anderen in gevaar brengen.

ABS is een elektronisch remsysteem dat slippen tijdens het remmen helpt te voorkomen. ABS maak het mogelijk dat de bestuurder tegelijkertijd kan sturen en remmen.

Gebruik van ABS

Om in een noodsituatie het maximale rendement uit het ABS te halen, dient u niet zelf "pompend" te gaan remmen. Trap het rempedaal zo hard mogelijk in.

In dat geval is een tikkend geluid hoorbaar in het remsysteem en kan het rempedaal gaan trillen. Dit is normaal.

Het betekent dat het ABS in werking is getreden.

ABS vermindert niet de tijd of afstand die nodig is om het voertuig te stoppen.

Bewaar altijd een veilige afstand tot de auto voor u.

ABS voorkomt niet dat slippen kan resulteren in plotseling richtingwijzigingen zoals proberen om een hoek te snel om te gaan of bij het plotseling veranderen van rijbaan. Rijd altijd met een veilige snelheid voor de weg- en weersomstandigheden.

ABS kan niet stabiliteitsverlies voorkomen.

Stuur altijd gematigd als u hard moet remmen. Plotseling of harde stuurbewegingen kunnen er nog steeds toe leiden dat uw voertuig op de verkeerde baan terecht komt of van de weg raakt.

Op wegen met los grind of wegen die niet vlak zijn kan het antiblokkeersysteem voor een langere remweg zorgen dan bij auto's zonder antiblokkeersysteem.

Het waarschuwingslampje ABS ( ) zal voor enkele seconden aan blijven nadat het contact op de ON positie is. Het ABS voert dan een zelfdiagnose uit en het lampje zal doven wanneer alles in orde is. Wanneer het lampje blijft branden, is er mogelijk een probleem aanwezig in het ABS. We adviseren u contact op te nemen met een officiële HYUNDAI-dealer zo snel mogelijk.

WAARSCHUWING

Wanneer het waarschuwingslampje ( ) ABS brandt en blijft branden, is er mogelijk een probleem aanwezig in het ABS. Het remsysteem normaal werken.

Verminder het risico op ernstig letsel of overlijden, wij raden aan om op te nemen zo snel mogelijk een officiële HYUNDAI- dealer.

 

OPMERKING

Als u op een weg rijdt waar erg weinig grip is, bijvoorbeeld bij vorst, en voortdurend de remmen bedient, is het ABS voortdurend in werking en kan het waarschuwingslampje ABS gaan ( ) branden. Zet de auto stil op een veilige plaats en zet de motor uit.

Start de motor opnieuw. Als het waarschuwingslampje ABS dooft, is het ABS in orde.

Anders is er mogelijk een storing in het ABS. We adviseren u contact op te nemen met een officiële HYUNDAI-dealer zo snel mogelijk.

Informatie

Als u de auto met een hulp accu moet starten doordat de accu is leeggeraakt, en kan bovendien het waarschuwingslampje ABS gaan ( ) branden. Dit wordt veroorzaakt door de lage accuspanning.

Het betekent niet dat er een storing in het ABS is. Laat de accu bijladen voordat u wegrijdt.

  Parkeerrem

  Trek de handrem van het voertuig altijd aan als u het voertuig verlaat: Druk stevig het rempedaal in. Trek de handrem hendel voor zover mogelijk. WAARSCHUWING Vermijd het risico op ER ...

  Elektronische stabiliteitsregeling (ESC)

  (indien van toepassing) De Elektronische Stabiliteitsregeling (ESC) is ontworpen om de stabiliteit van de auto in bochten te verbeteren. Het ESC controleert in welke richting u stuurt en in ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Verbinding voor online navigatie
  Om veiligheidsredenen is het gebruik van een smartphone tijdens het rijden verboden. Het gebruik van de smartphone vraagt namelijk veel aandacht van de bestuurder. De handelingen moeten dan ook ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Rijden op een overstroomde weg
  Probeer het rijden over overstroomde wegen zo veel mogelijk te vermijden, want het water kan de motor, versnellingsbak en het elektrische systeem van uw auto ernstig beschadigen. Bent u genood ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024