Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (TypeA)

Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020) / Wat te doen in een noodgeval / Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (TypeA)

(INDIEN VAN TOEPASSING)

Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (TypeA)

Waarschuwingslampje lage bandenspanning / Controlelampje storing TPMS

Controleer iedere maand bij koude banden of de bandenspanning van alle banden, inclusief het reservewiel (indien van toepassing), overeenkomt met de aanbevolen spanning op het voertuigplaatje of het bandenspanningslabel.

(Als de bandenmaat van uw auto niet overeenkomt met de bandenmaat op het voertuigplaatje of het bandenspanningslabel, dient u de juiste spanning voor deze banden te bepalen.)

Voor extra beveiliging is uw auto uitgerust met een controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) dat ervoor zorgt dat een waarschuwingslampje lage bandenspanning gaat branden wanneer de bandenspanning van een of meerdere band(en) aanmerkelijk te laag is. Wanneer het waarschuwingslampje lage bandenspanning brandt, dient u de auto dus stil te zetten, de banden zo snel mogelijk te controleren en ze op de juiste spanning te brengen. Rijden op banden waarvan de bandenspanning te laag is, heeft oververhitte en mogelijk beschadigde banden tot gevolg.

Te lage bandenspanning levert een hoger brandstofverbruik op, verkort de levensduur van de banden en heeft mogelijk invloed op de rijeigenschappen van de auto en de remweg.

Het TPMS dient niet ter vervanging van onderhoud van de banden te worden gebruikt. Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder dat de banden op de juiste spanning zijn, ook al is de bandenspanning nog niet zo laag dat het waarschuwingslampje gaat branden.

Uw auto is tevens uitgerust met een controlelampje storing TPMS dat aangeeft wanneer het systeem niet goed werkt. Het controlelampje storing TPMS is gecombineerd met het waarschuwingslampje lage bandenspanning.

Wanneer door het systeem een storing wordt gedetecteerd, knippert het waarschuwingslampje gedurende ongeveer een minuut en blijft daarna branden. Elke keer dat de auto wordt gestart, blijft deze volgorde optreden, zolang de storing aanwezig is. Wanneer het controlelampje brandt, kan het systeem mogelijk niet naar behoren een te lage bandenspanning vaststellen.

Storingen in het TPMS kunnen door verschillende oorzaken ontstaan, waaronder het plaatsen, vervangen of wisselen van banden of velgen waardoor het TPMS niet goed werkt.

Controleer na het vervangen van een of meerdere band(en) of velg(en) het controlelampje storing TPMS om ervoor te zorgen dat het TPMS goed werkt.

Informatie

Als het controlelampje TPMS niet gedurende 3 seconden gaat branden nadat het contact in stand ON is gezet of de motor draait, of als het gaat branden na ongeveer 1 minuut te hebben geknipperd, adviseren we u uw auto door de dichtstbijzijnde officiële HYUNDAI-dealer te laten controleren.

Controleren van de bandenspanning

1. Stop, nadat u ongeveer 7~10 km (of ongeveer 10 minuten) hebt gereden, op een veilige plaats. 2. Sluit slang (8) van de compressor aan op het ventiel van de band. 3. Steek de aansluiting ...

Waarschuwingslampje lage bandenspanning

  Wanneer het waarschuwingslampje van het controlesysteem voor een lage bandenspanning brandt, is de bandenspanning van een of meerdere band(en) te laag. Als het controlelampje gaat br ...

Zie ook:

Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Afdekplaat achter (service-uitvoering)
Hiermee kunt u het interieur aan het oog onttrekken, als aanvulling op de bestaande afdekplaat. Zorg ervoor dat er geen voorwerpen hoger liggen dan het tussenschot. Als uw auto is voor ...

Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Algemene aanwijzingen
Filter tegen schadelijke stoffen Het interieurluchtfilter (roet- en absorptiekoolfilter) zorgt ervoor dat verontreinigingen in de buitenlucht (bijv. stof of pollen) worden verminderd resp. tegenge ...

Modellen:

Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024