Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Waarschuwingslampje lage bandenspanning

  Wanneer het waarschuwingslampje van het controlesysteem voor een lage bandenspanning brandt, is de bandenspanning van een of meerdere band(en) te laag.

Als het controlelampje gaat branden, verminder dan onmiddellijk snelheid, vermijd het met hoge snelheid nemen van bochten en anticipeer op een langere remweg. Zet de auto zo snel mogelijk stil en controleer de banden. Breng de banden op de juiste spanning zoals aangegeven op het voertuigplaatje of het bandenspanningslabel op de middenstijl aan bestuurderszijde. Vervang de band met een te lage bandenspanning door het reservewiel als u geen tankstation kunt bereiken of als de band lek is.

Vervolgens knippert na het starten van de auto en na ongeveer 20 minuten aaneengesloten rijden het waarschuwingslampje lage bandenspanning mogelijk gedurende ongeveer 1 minuut en blijft het daarna continu branden tot de band met de lage bandenspanning is gerepareerd en onder de auto is gemonteerd.

AANWIJZING

Mogelijk gaat het waarschuwingslampje lage bandenspanning in de winter of bij koud weer branden als de banden bij warm weer op de aanbevolen spanning zijn gebracht. Het betekent niet dat uw TPMS defect is, omdat de lagere temperatuur een evenredig lagere bandenspanning tot gevolg heeft.

Controleer de bandenspanning en stel deze af wanneer u van een warm gebied naar een koud gebied of vice versa rijdt, of wanneer de buitentemperatuur aanmerkelijk toe- of afneemt.

WAARSCHUWING

Schade door lage bandenspanning

Een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat de auto instabiel wordt en kan ervoor zorgen dat u de controle over de auto verliest en dat de remweg wordt verlengd.

Doorrijden op banden met een te lage spanning heeft oververhitte en defecte banden tot gevolg.

  Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (TypeA)

  (INDIEN VAN TOEPASSING) Waarschuwingslampje lage bandenspanning / Controlelampje storing TPMS Controleer iedere maand bij koude banden of de bandenspanning van alle banden, inclusief het res ...

  Controlelampje storing TPMS (controlesysteem lage bandenspanning)

    Het controlelampje storing TPMS gaat branden nadat het ongeveer 1 minuut heeft geknipperd wanneer er een probleem is met het controlesysteem lage bandenspanning (TPMS). Als het syste ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Comfortabel zitten
  Bepaalde in deze rubriek beschreven afstelmogelijkheden van de stoelen zijn afhankelijk van het uitrustingsniveau en het land van verkoop. Bestuurdersstoel Neem plaats op de stoel en zorg erv ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Waarschuwingslampje Laag Brandstofniveau
  Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als de brandstoftank bijna leeg is. Als de brandstoftank bijna leeg is, ga zo snel mogelijk tanken. AANWIJZING - Laag brandstofpeil Doorrijden met een ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024