Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Een wiel wisselen met TPMS

Bij een lekke band gaan de waarschuwingslampjes lage bandenspanning en positie lage bandenspanning branden. We raden u aan het systeem door een officiële HYUNDAI-dealer na te laten kijken.

AANWIJZING

We raden u aan door HYUNDAI goedgekeurd bandenreparatiemiddel te gebruiken.

Het bandenreparatiemiddel op de bandenspanningsensor en het wiel moet grondig worden verwijderd wanneer u de band door een nieuw exemplaar vervangt.

leder wiel is uitgerust met een bandenspanningssensor achter het ventiel in het wiel. Gebruik wielen die speciaal geschikt zijn voor TPMS.

Wij raden u aan uw banden door een officiële HYUNDAI-dealer te laten nakijken.

Als u harder rijdt dan 10 km/h ongeveer 25 minuten, nadat u de lage bandenspanning vervangen heeft door de reserveband, zal een van de volgende dingen gebeuren:

 • De TPMS-storingsindicator knippert gedurende ongeveer 1 minuut en blijft dan continu branden, omdat de TPMS-sensor niet op het reservewiel gemonteerd is. (verwisselde band uitgerust met een sensor niet in de auto)
 • De TPMS-storingsindicator blijft continu branden tijdens het rijden, omdat de TPMS-sensor niet op het reservewiel gemonteerd is. (verwisselde band uitgerust met een sensor in de auto)

Mogelijk kunt u de bandenspanning niet beoordelen door alleen naar de banden te kijken. Gebruik altijd een bandenspanningsmeter van een goede kwaliteit om de bandenspanning te meten. Een band die warm is (door het rijden), heeft een hogere bandenspanning dat een band die koud is (doordat deze gedurende ten minste 3 uur heeft stilgestaan of niet meer dan 1,6 km heeft gereden gedurende deze periode).

Laat de band afkoelen alvorens de bandenspanning te meten. Zorg er altijd voor dat de band koud is alvorens deze op de aanbevolen spanning te brengen.

Een koude band houdt in dat de auto gedurende 3 uur heeft stilgestaan of niet meer dan 1,6 km heeft gereden gedurende deze periode.

WAARSCHUWING

TPMS

 • Het TPMS waarschuwt niet voor ernstige en plotselinge schade aan de banden veroorzaakt door externe factoren, zoals spijkers en dergelijke.
 • Als de auto instabiel aanvoelt, haal dan onmiddellijk uw voet van het gaspedaal, trap het rempedaal licht in en breng uw auto op een veilige plaats tot stilstand.

AANWIJZING

We raden u aan door HYUNDAI goedgekeurd bandenreparatiemiddel te gebruiken indien uw auto is uitgerust met het controlesysteem voor lage bandenspanning (TPMS). Het vloeibare bandenreparatiemiddel kan de bandenspanningsensoren beschadigen.

WAARSCHUWING

TPMS beschermen

Het aanpassen, wijzigen of uitschakelen van onderdelen van het controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) verhindert mogelijk dat de bestuurder door het systeem wordt gewaarschuwd over een te lage bandenspanning en/of storingen in het TPMS. Door het aanpassen, wijzigen of uitschakelen van onderdelen van het TPMS vervalt mogelijk de garantie voor dat deel van de auto.

 

WAARSCHUWING

TPMS beschermen

 • Voer geen modificaties aan de auto uit, deze kunnen de werking van het TPMS hinderen.
 • Universele wielen hebben geen TPMS-sensor.
 • Voor uw veiligheid adviseren we u vervangende onderdelen te gebruiken die zijn geleverd door een officiële HYUNDAI-dealer.
 • Als u universele wielen onder uw auto monteert, moet u TPMS- sensoren gebruiken die goedgekeurd zijn door een HYUNDAI-dealer. Als uw auto niet voorzien is van TPMS-sensoren of als het TPMS niet goed werkt, kunt u problemen krijgen bij de APK.

  Alle auto's die vanaf onderstaande datum in EUROPA op de markt verkocht worden, moeten zijn voorzien van TPMS.

 • Nieuwe modellen: 1 november 2012 ~
 • Bestaande modellen: 1 november 2014 ~ (op basis van registratie)

  Controlelampje storing TPMS (controlesysteem lage bandenspanning)

  Het controlelampje storing TPMS gaat branden nadat het ongeveer 1 minuut heeft geknipperd wanneer er een probleem is met het controlesysteem lage bandenspanning (TPMS). Wij raden u aan het sy ...

  Slepen

  ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Kopgloeilamp
  WAARSCHUWINGHalogeenlampen Halogeenlampen bevatten gas onder druk, zodat de halogeenlamp bij het vallen kan ontploffen waardoor kleine glasdeeltjes vrijkomen. Behandel halo ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Starten van de motor met een hulpaccu en startkabels
  Als de accu van uw auto ontladen is, kan de motor worden gestart met een hulpaccu (externe accu of een accu van een andere auto) en startkabels of een startbooster. Start de motor nooit door een a ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024