Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (Type B)

Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020) / Wat te doen in een noodgeval / Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (Type B)

(INDIEN VAN TOEPASSING)

Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (Type B)

  1. Waarschuwingslampje lage bandenspanning / Controlelampje storing TPMS
  2. Waarschuwingslampje positie lage bandenspanning (Getoond op het LCD-scherm)

Controleer iedere maand bij koude banden of de bandenspanning van alle banden, inclusief het reservewiel (indien van toepassing), overeenkomt met de aanbevolen spanning op het voertuigplaatje of het bandenspanningslabel.

(Als de bandenmaat van uw auto niet overeenkomt met de bandenmaat op het voertuigplaatje of het bandenspanningslabel, dient u de juiste spanning voor deze banden te bepalen.) Voor extra beveiliging is uw auto uitgerust met een controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) dat ervoor zorgt dat een waarschuwingslampje lage bandenspanning gaat branden wanneer de bandenspanning van een of meerdere band(en) aanmerkelijk te laag is. Wanneer het waarschuwingslampje lage bandenspanning brandt, dient u de auto dus stil te zetten, de banden zo snel mogelijk te controleren en ze op de juiste spanning te brengen. Rijden op banden waarvan de bandenspanning te laag is, heeft oververhitte en mogelijk beschadigde banden tot gevolg.

Te lage bandenspanning levert een hoger brandstofverbruik op, verkort de levensduur van de banden en heeft mogelijk invloed op de rijeigenschappen van de auto en de remweg.

Het TPMS dient niet ter vervanging van onderhoud van de banden te worden gebruikt. Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder dat de banden op de juiste spanning zijn, ook al is de bandenspanning nog niet zo laag dat het waarschuwingslampje gaat branden.

Uw auto is tevens uitgerust met een controlelampje storing TPMS dat aangeeft wanneer het systeem niet goed werkt. Het controlelampje storing TPMS is gecombineerd met het waarschuwingslampje lage bandenspanning.

Wanneer door het systeem een storing wordt gedetecteerd, knippert het waarschuwingslampje gedurende ongeveer een minuut en blijft daarna branden. Elke keer dat de auto wordt gestart, blijft deze volgorde optreden, zolang de storing aanwezig is. Wanneer het controlelampje brandt, kan het systeem mogelijk niet naar behoren een te lage bandenspanning vaststellen.

Storingen in het TPMS kunnen door verschillende oorzaken ontstaan, waaronder het plaatsen, vervangen of wisselen van banden of velgen waardoor het TPMS niet goed werkt.

Controleer na het vervangen van een of meerdere band(en) of velg(en) het controlelampje storing TPMS om ervoor te zorgen dat het TPMS goed werkt.

Informatie

Als een van de onderstaande gebeurt, raden we u aan het systeem te laten controleren bij een officiële HYUNDAI dealer.

1. Het waarschuwingslampje lage bandenspanning/de TPMS-motorcontrolelampje licht niet op gedurende 3 seconden wanneer het contactslot wordt omgedraaid naar de AAN-stand of wanneer de motor loopt.

2. De TPMS-motorcontrolelampje blijft branden nadat hij circa 1 minuut heeft geknipperd.

3. De waarschuwingslampje lage bandenspanning blijft branden.

Een wiel wisselen met TPMS

Bij een lekke band gaat het waarschuwingslampjes lage bandenspanning branden. We adviseren u de band met een te lage spanning te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer. AANWIJZ ...

Waarschuwingslampje lage bandenspanning

Waarschuwingslampje positie lage bandenspanning Wanneer de waarschuwingslampjes van het controlesysteem lage bandenspanning branden (en Waarschuwingsbericht weergegeven op het LCD-scher ...

Zie ook:

Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Waarschuwingslampje AIRBAG
(indien van toepassing) Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als het contact of de Engine Start/Stop-knop in de stand ON wordt gezet. Het lampje blijft ongeveer 6 seconde ...

Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Waarschuwings- en verklikkerlampjes
Deze lampjes geven de bestuurder informatie over de werking van een systeem (ingeschakeld of uitgeschakeld) of waarschuwen de bestuurder in het geval van een storing. Bij het aanzetten van het co ...

Modellen:

Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024