Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Waarschuwingslampje lage bandenspanning

Waarschuwingslampje positie lage bandenspanning

Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (Type B)

Wanneer de waarschuwingslampjes van het controlesysteem lage bandenspanning branden (en Waarschuwingsbericht weergegeven op het LCD-scherm op het bedieningspaneel), is de bandenspanning van een of meerdere band(en) te laag. Het waarschuwingslampje positie lage bandenspanning- waarschuwing geeft aan welke band een te lage bandenspanning heeft doordat het bijbehorende lampje gaat branden.

Als of het verklikkerlichtje of de LCD-waarschuwing oplicht, minder dan onmiddellijk uw snelheid, vermijd scherpe bochten en anticipeer toegenomen remweg. Zet de auto zo snel mogelijk stil en controleer de banden.

Breng de banden op de juiste spanning zoals aangegeven op het voertuigplaatje of het banden-spanningslabel op de middenstijl aan bestuurderszijde.

Vervang de band met een te lage bandenspanning door het reservewiel als u geen tankstation kunt bereiken of als de band lek is.

Nadat u de band met te lage druk vervangen heeft door de reserveband, zal een van de volgende dingen gebeuren:

 • De TPMS-storingsindicator knippert gedurende ongeveer 1 minuut en blijft dan continu branden, omdat de TPMS-sensor niet op het reservewiel gemonteerd is. (verwisselde band uitgerust met een sensor niet in de auto)
 • De TPMS-storingsindicator blijft continu branden tijdens het rijden, omdat de TPMS-sensor niet op het reservewiel gemonteerd is. (verwisselde band uitgerust met een sensor in de auto)

AANWIJZING

Mogelijk gaat het waarschuwingslampje lage bandenspanning in de winter of bij koud weer branden als de banden bij warm weer op de aanbevolen spanning zijn gebracht. Het betekent niet dat uw TPMS defect is, omdat de lagere temperatuur een evenredig lagere bandenspanning tot gevolg heeft.

Controleer de bandenspanning en stel deze af wanneer u van een warm gebied naar een koud gebied of vice versa rijdt, of wanneer de buitentemperatuur aanmerkelijk toe- of afneemt.

WAARSCHUWING

Schade door lage bandenspanning

Een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat de auto instabiel wordt en kan ervoor zorgen dat u de controle over de auto verliest en dat de remweg wordt verlengd.

Doorrijden op banden met een te lage spanning heeft oververhitte en defecte banden tot gevolg.

  Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (Type B)

  (INDIEN VAN TOEPASSING) Waarschuwingslampje lage bandenspanning / Controlelampje storing TPMS Waarschuwingslampje positie lage bandenspanning (Getoond op het LCD-scherm) Controlee ...

  Controlelampje storing TPMS (controlesysteem lage bandenspanning)

  Het controlelampje storing TPMS gaat branden nadat het ongeveer 1 minuut heeft geknipperd wanneer er een probleem is met het controlesysteem lage bandenspanning (TPMS). Wij raden u aan het sy ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Bandenspanning controleren
  Controleer de bandenspanning minstens eenmaal per maand. Controleer ook de spanning van het reservewiel. Controle Gebruik een goed kwaliteit meter om de bandenspanning te meten. Het is onmoge ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Motorolie verversen
  De motorolie wordt bij onderhoudswerkzaamheden ververst. Wij adviseren u daarom om de motorolie bij een Technische Dienst te laten verversen. In het Onderhoudsprogramma staat vermeld wanneer ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024