Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020): Kinderzitjes (Child restraint system (CRS))

WAARSCHUWING

Kinderen moeten altijd op de achterbank van het voertuig zitten, met een veiligheidsriem gordel.

Kinderen van elke leeftijd zijn veiliger als ze op de achterbank vervoerd worden. Een kind dat op de voorpassagiersstoel vervoerd wordt, kan ernstig letsel oplopen door een airbag die wordt geactiveerd.

Alle kinderen onder de 13 jaar die in de auto meerijden, moeten altijd op de achterzitplaatsen zitten en moeten altijd een-correcte zit hebben om het risico op letsel te verminderen bij een-ongeval, een plotselinge stop of een-manoeuvre. Volgens ongevallenstatistieken zijn kinderen veiliger in een kinderzitje op de achterbank dan in een kinderzitje op de voorstoel.

Zelfs met airbags kunnen kinderen ernstig letsel oplopen, of overlijden.

De meeste landen hebben wetgeving wat betreft kinderen in voertuigen waarbij kinderen moeten reizen in goedgekeurde kinderstoelen. De wetgeving betreffende de leeftijd of gewicht/hoogte beperkingen waarbij veiligheidsgordels gebruikt kunnen worden in plaats van andere middelen om kinderen te beschermen, verschillen per land, dus controleer de voorwaarden in uw land voordat u op reis gaat.

Let er bij de aanschaf van een babyof kinderzitje op of het desbetreffende zitje wettelijk goedgekeurd is.

Kinderzitjes zijn ontworpen om bevestigd te worden aan de zitplaatsen in de auto m.b.v. met de heupgordel, het buikdeel van de driepuntsgordel of m.b.v de onderste bevestigingen en/of ISOFIX bovenste bevestigingen op de achterbank van het voertuig.

Wij raden aan: Kinderbeschermingssysteem (CRS) altijd op de achterbank

Peuters en jongere kinderen moeten op de juiste manier beschermd worden, met het gezicht naar achteren of naar voren met een CRS die goed vastgezet is aan de achterbank van het voertuig. Lees en volg altijd de installatie- en gebruiksvoorschriften van de fabrikant van het kinderzitje.

WAARSCHUWING
  • Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant voor de montage en het gebruik van het zitje.
  • Zet uw kind altijd vast in de CRS.
  • Gebruik nooit een kinderzitje dat over de rugleuning van een stoel "vasthaakt"; een dergelijk zitje biedt mogelijk geen adequate bescherming bij een ongeval.
  • We raden aan dat u na een ongeval een bezoek brengt aan een HYUNDAI dealer om het CRS, de veiligheidsgordel, ISOFIX onderste bevestigingen en de bovenste bevestigingen te laten controleren.

Verzorging van de veiligheidsgordels

Veiligheidsgordels mogen niet gedemonteerd of gemodificeerd worden. Verder moet er op worden gelet dat de gordels en de onderdelen daarvan niet beschadigd worden door de scharnieren van de stoe ...

Het selecteren van een kinderzitje (CRS)

Let bij het kiezen van een CRS altijd op het volgende: Verzeker u ervan dat het gecertificeerd is en dus voldoet aan de wettelijke eisen van uw land. Gebruik altijd een kinderzitje dat ge ...

Zie ook:

Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Automatische ruitenwissers vóór
De ruitenwissers worden automatisch ingeschakeld als de sensor achter de binnenspiegel regen detecteert. De snelheid van de ruitenwissers wordt aangepast aan de hoeveelheid neerslag. Inschake ...

Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Tanken
Een sticker aan de binnenzijde van de tankklep geeft aan welke brandstof u moet tanken voor het type motor in uw auto. Als u minder dan 5 liter brandstof tankt, wordt de stijging van het brandstof ...

Modellen:

Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024