Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Kinderzitjes (Child restraint system (CRS))

WAARSCHUWING

Kinderen moeten altijd op de achterbank van het voertuig zitten, met een veiligheidsriem gordel.

Kinderen van elke leeftijd zijn veiliger als ze op de achterbank vervoerd worden. Een kind dat op de voorpassagiersstoel vervoerd wordt, kan ernstig letsel oplopen door een airbag die wordt geactiveerd.

Alle kinderen onder de 13 jaar die in de auto meerijden, moeten altijd op de achterzitplaatsen zitten en moeten altijd een-correcte zit hebben om het risico op letsel te verminderen bij een-ongeval, een plotselinge stop of een-manoeuvre. Volgens ongevallenstatistieken zijn kinderen veiliger in een kinderzitje op de achterbank dan in een kinderzitje op de voorstoel.

Zelfs met airbags kunnen kinderen ernstig letsel oplopen, of overlijden.

De meeste landen hebben wetgeving wat betreft kinderen in voertuigen waarbij kinderen moeten reizen in goedgekeurde kinderstoelen. De wetgeving betreffende de leeftijd of gewicht/hoogte beperkingen waarbij veiligheidsgordels gebruikt kunnen worden in plaats van andere middelen om kinderen te beschermen, verschillen per land, dus controleer de voorwaarden in uw land voordat u op reis gaat.

Let er bij de aanschaf van een babyof kinderzitje op of het desbetreffende zitje wettelijk goedgekeurd is.

Kinderzitjes zijn ontworpen om bevestigd te worden aan de zitplaatsen in de auto m.b.v. met de heupgordel, het buikdeel van de driepuntsgordel of m.b.v de onderste bevestigingen en/of ISOFIX bovenste bevestigingen op de achterbank van het voertuig.

Wij raden aan: Kinderbeschermingssysteem (CRS) altijd op de achterbank

Peuters en jongere kinderen moeten op de juiste manier beschermd worden, met het gezicht naar achteren of naar voren met een CRS die goed vastgezet is aan de achterbank van het voertuig. Lees en volg altijd de installatie- en gebruiksvoorschriften van de fabrikant van het kinderzitje.

WAARSCHUWING
  • Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant voor de montage en het gebruik van het zitje.
  • Zet uw kind altijd vast in de CRS.
  • Gebruik nooit een kinderzitje dat over de rugleuning van een stoel "vasthaakt"; een dergelijk zitje biedt mogelijk geen adequate bescherming bij een ongeval.
  • We raden aan dat u na een ongeval een bezoek brengt aan een HYUNDAI dealer om het CRS, de veiligheidsgordel, ISOFIX onderste bevestigingen en de bovenste bevestigingen te laten controleren.

Verzorging van de veiligheidsgordels

Veiligheidsgordels mogen niet gedemonteerd of gemodificeerd worden. Verder moet er op worden gelet dat de gordels en de onderdelen daarvan niet beschadigd worden door de scharnieren van de stoe ...

Het selecteren van een kinderzitje (CRS)

Let bij het kiezen van een CRS altijd op het volgende: Verzeker u ervan dat het gecertificeerd is en dus voldoet aan de wettelijke eisen van uw land. Gebruik altijd een kinderzitje dat ge ...

Zie ook:

Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Front Assist tijdelijk uitschakelen in de volgende situaties
In onderstaande omstandigheden wordt het aanbevolen Front Assist uit te schakelen vanwege beperkingen van dit systeem: Wanneer de wagen weggesleept wordt. Wanneer de wagen op een rolllenbak st ...

Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Controlelampje
Situaties waarin het controlelampje gaat branden * Als het remvloeistofpeil te laag is. Als er een storing is in het remsysteem. Dit controlelampje kan ook samen branden met het ABS-control ...

Modellen:

Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024