Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Het installeren van een Kinderbeveiligingssysteem (CRS)

WAARSCHUWING

Lees altijd voor de installatie van het Kinderbeveiligingssysteem:

  • Volg altijd de instructies voor installatie en gebruik van de fabrikant van het Kinderbeveiligingssysteem.

Het niet opvolgen van alle waarschuwingen en instructies kan het risico op ERNSTIG LETSEL of OVERLIJDEN tijdens een ongeval vergroten.

 

WAARSCHUWING

Als de hoofdsteun het niet mogelijk maakt om een kinderbeveiligingssysteem correct te plaatsen (zoals beschreven in de handleiding voor kinderbeveiligingssystemen), dan zal de hoofdsteun van de respectievelijke zetel herpositioneerd of verwijderd worden.

Nadat u een goede CRS gekoezen heeft, en gecontroleerd heeft dat dit goed past op de achterbank van het voertuig, dan bent u klaar om het CRS te installeren volgens de instructies van de fabrikant. Er zijn drie algemene stappen bij het correct installeren van de CRS:

  • Zet de CRS goed vast aan het voertuig. Alle CRS's moeten goed vastgezet worden aan het voertuig met het schootgedeelte van een schoot-/schouderriem of met de bovenste bevestiging en/of ISOFIX bevestiging.
  • Zorg dat het CRS goed vast zit.

    Na het installeren van een Kinderbeveiligingssysteem in het voertuig, duw en trek het Kinderbeveiligingssysteem voorwaarts en van links naar rechts om te controleren of het goed is bevestigd op de zitplaats van het voertuig. Een CRS die met een veiligheidsgordel is vastgezet moet zo stevig mogelijk geïnstalleerd worden. Enige naar de zijkanten kan als normaal beschouwd.

Bij het installeren van een Kinderbeveiligingssysteem, stel de zitplaats van het voertuig in (omhoog en omlaag, voorwaarts en achterwaarts), zodat uw kind op een comfortabele manier in het Kinderbeveiligingssysteem past.

  • Zet het kind goed vast in de CRS. Zorg dat het kind goed vastgegespt is in het kinderbeveiligingssysteem zoals vermeld in de instructies voor kinderbeveiligingssystemen van de fabrikant.
WAARSCHUWING

Een CRS in een gesloten voertuig kan erg heet worden. Om brandwonden te voorkomen, controleert u het oppervlakte en de gespen voordat u uw kind in het CRS plaatst.

Het selecteren van een kinderzitje (CRS)

Let bij het kiezen van een CRS altijd op het volgende: Verzeker u ervan dat het gecertificeerd is en dus voldoet aan de wettelijke eisen van uw land. Gebruik altijd een kinderzitje dat ge ...

ISOFIX bevestigingen en bovenste bevestigingen (ISOFIX-systeem) voor kinderen

Het ISOFIX systeem houdt een CRS op zjin plaats tijdens het rijden en tijdens ongevallen. Dit systeem is ontworpen om het installeren van een CRS te vereenvoudigen en om de kans op het onjuist in ...

Zie ook:

Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Rijsnelheid verhogen
Duw de hendel (1) naar boven (RES+) en houd deze vast, terwijl u toezicht houdt op de ingestelde snelheid op het dashboard. Laat de hendel los wanneer de gewenste snelheid wordt weerg ...

Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Emissieregelsysteem
Op het emissieregelsysteem van uw auto is een aangepaste garantieregeling van toepassing. Raadpleeg de garantieinformatie in het onderhoudsboekje voor meer informatie. Uw auto is uitgerust met ...

Modellen:

Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024