Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Koelvloeistofpeil controleren

Koelvloeistof

WAARSCHUWING

Losdraaien van de radiateurdop

 • Verwijder de radiateurdop nooit terwijl de motor draait of nog een hoge temperatuur heeft. Daardoor kan er schade aan het koelsysteem en de motor ontstaan; bovendien kunt u ernstig letsel oplopen doordat er hete koelvloeistof of stoom ontsnapt.
 • Zet de motor uit en wacht tot deze is afgekoeld. Verwijder de radiateurdop uiterst voorzichtig.

  Wikkel een dikke doek rond de dop en draai hem voorzichtig linksom tot de eerste aanslag. Ga een stukje achteruit wanneer de druk van het koelsysteem af gaat. Pas als u zeker weet dat er geen overdruk meer is, drukt u de dop met de doek in en draait u hem verder linksom om hem te verwijderen.

 • Verwijder de radiateurdop of de aftapplug niet als de motor en de radiateur nog heet zijn, zelfs niet als de motor niet loopt. Er kan nog steeds hete koelvloeistof en stoom ontsnappen, waardoor er ernstig letsel kan ontstaan.

 

WAARSCHUWING

De elektromotor (koelventilator) wordt aangestuurd op basis van de koelvloeistof temperatuur, de koudemiddeldruk en de rijsnelheid.

De ventilator kan soms gaan draaien ook al is de motor uit.

Wees extra voorzichtig bij werkzaamheden in de buurt van de koelventilator zodat u niet geraakt wordt door de ronddraaiende ventilatorbladen. Als de koelvloeistoftemperatuur daalt, wordt de elektromotor automatisch uitgeschakeld. Dit is een normaal verschijnsel.

Koelvloeistof

Koelvloeistof

Controleer de toestand en de aansluitingen van alle slangen van het koelsysteem en van de verwarming.

Vervang beschadigde en slechte slangen.

Het koelvloeistofpeil in het expansievat dient tussen de merktekens F en L te liggen als de motor koud is.

Vul als het peil laag is voldoende voorgeschreven koelvloeistof bij om het systeem tegen vorst en corrosie te beschermen. Vul bij tot de F, maar vul niet te veel bij.

Als frequent bijvullen van koelvloeistof noodzakelijk is, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

  Koelvloeistof

  Het hogedruk-koelsysteem is voorzien van een reservoir dat gevuld is met een koelvloeistof die ook voldoende bescherming biedt tegen bevriezing. Het reservoir is in de fabriek gevuld. Controle ...

  Aanbevolen koelvloeistof

  Gebruik alleen zacht (demineralized) water in het koelvloeistofmengsel. De motor van uw auto heeft aluminium onderdelen. Gebruik daarom een koelvloeistof op ethyleen- glycolbasis ter voor ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Standaardstoelen
  In lengterichting verstellen Trek de beugel omhoog en schuif de stoel naar voren of naar achteren. Hoogteverstelling Trek de hendel zo vaak als nodig is omhoog om de zitting te ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). USB-aansluiting
  Hierop kunt u draagbare apparatuur of een USB-stick aansluiten. Via deze aansluiting kunt u de audiobestanden op uw draagbare apparatuur beluisteren via de luidsprekers van het audiosysteem. ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024