Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Sneeuwkettingen

Rijden in de winter

Omdat de wangen van een radiaalband vrij dun zijn, kunnen ze door sommige typen sneeuwkettingen beschadigd raken.

Daarom wordt aanbevolen om winterbanden te gebruiken in plaats van sneeuwkettingen. Monteer geen sneeuwkettingen op auto's met lichtmetalen velgen; indien onvermijdelijk moet een draad soort ketting.. Als het gebruik van bandenkettingen verplicht is, raden we aan om gebruik te maken van originele HYUNDAI onderdelen en om de bandenketting te installeren nadat u de instructies hierover gelezen hebt.

Schade aan uw auto die het gevolg is van het gebruik van ongeschikte sneeuwkettingen valt niet onder de fabrieksgarantie van uw auto.

WAARSCHUWING

Het rijgedrag van de auto kan door het gebruik van sneeuwkettingen negatief beïnvloed worden.

 • Rijd nooit sneller dan 30 km/h of sneller dan de door de fabrikant aanbevolen snelheid.

  Houd de laagste snelheid aan.

 • Rijd voorzichtig en vermijd oneffenheden, gaten, scherpe bochten en andere situaties waardoor de auto plotseling zou kunnen uitveren.
 • Vermijd het maken van scherpe bochten en het remmen met geblokkeerde wielen.

Informatie

 • Installeer sneeuwkettingen op de voorste banden. Het monteren van sneeuwkettingen zorgt wel voor een betere grip maar kan niet voorkomen dat de auto in een slip raakt.
 • Monteer geen sneeuwkettingen zonder eerst na te gaan of het gebruik hiervan niet wettelijk verboden is.

Aanbrengen van sneeuwkettingen Volg voor het plaatsen van de kettingen de aanwijzingen van de fabrikant en trek de kettingen zo strak mogelijk aan. Pas de snelheid aan met de gemonteerde kettingen (minder dan 30 km/ uur). Als u de kettingen tegen de carrosserie of het chassis hoort slaan, stop dan meteen en trek de kettingen aan. Als ze daarna nog tegen de auto slaan, matig uw snelheid dan totdat dit niet meer gebeurt. Verwijder de sneeuwkettingen zodra u weer op een schone weg rijdt.

Parkeer de auto op een vlakke ondergrond en uit de buurt van het overige verkeer voor het monteren van de sneeuwkettingen. Zet de Alarmknipperlichten aan en plaats (indien mogelijk) een gevarendriehoek achter de auto. Zet de transmissie in stand P (Parkeren), activeer de parkeerrem en zet de motor af alvorens de sneeuwkettingen te monteren.

AANWIJZING

Wanneer u sneeuwkettingen gebruikt:

 • Kettingen die een verkeerde maat hebben of niet goed gemonteerd zijn, kunnen de remleidingen, wielophanging, carrosserie, en velgen van uw auto beschadigen.
 • Gebruik uitsluitend sneeuwkettingen van SAE-klasse S.
 • Als u lawaai hoort veroorzaakt door contact van de kettingen met de behuizing, zet dan de ketting verder vast zodat contact met de carrosserie van de auto voorkomen wordt.
 • Voorkom schade aan de carrosserie, en zet de kettingen opnieuw vast na ongeveer 0.5~1.0 km (0.3~0.6 mijl).
 • Monteer geen sneeuwkettingen op auto's met lichtmetalen velgen.

  Indien onvermijdelijk moet een draad soort ketting.

 • Gebruik sneeuwkettingen die minder breed zijn dan 15 mm (0.59 in) om schade aan de kettingaansluiting te voorkomen.

  Winterbanden

  WAARSCHUWINGDe maat en het type van de winterbanden moeten gelijk zijn aan die van de standaard gemonteerde banden. Anders kan de veiligheid en het rijgedrag van uw auto negatief beï ...

  Voorzorgsmaatregelen voor de winter

  Gebruik hoogwaardige ethyleenglycol koelvloeistof Uw auto wordt afgeleverd met een koelsysteem dat gevuld is met hoogwaardige ethyleenglycol koelvloeistof. Alleen dit type koelvloeistof helpt ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Schakelbak
  Afb. 58 Schema van een handmatige versnelling met 5 of 6 standen. In de versnellingshendel zijn de standen van de versnellingen aangeduid afb. 58. Houd het koppelingspedaal helemaal ingetrap ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Trekhaak
  Een goede trekhaak is zéér belangrijk. Zijwind, rukwinden door passerende vrachtwagens en hobbelige wegen vormen een zware belasting voor de trekhaak. Neem de volgende regels ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024