Peugeot 208: Tankbeveiliging (diesel)

(Volgens land van bestemming.)

Dit mechanisme is aangebracht in auto's met een dieselmotor, waardoor het onmogelijk is om benzine te tanken. Hiermee wordt schade aan de motor, ontstaan door het tanken van de verkeerde brandstof, voorkomen.

Werking

Werking

Wanneer u bij een dieseluitvoering een benzinetankpistool in de tankopening plaatst, wordt dit tegengehouden door een klep.

Daardoor blijft het pistool vergrendeld en kan er dus niet getankt worden.

Probeer in dat geval niet toch te tanken maar kies een dieseltankpistool.

Het vullen van de brandstoftank met behulp van een jerrycan (die dan wel gevuld moet zijn met diesel) is wel mogelijk.

Houd de tuit van de jerrycan recht, druk deze niet tegen de klep van de tankbeveiliging en giet voorzichtig om ervoor te zorgen dat de brandstof netjes in de vulopening stroomt.

Reizen naar het buitenland Omdat de tankpistolen voor het tanken van Diesel per land kunnen verschillen, kan de aanwezigheid van een tankbeveiliging op de auto er toe leiden dat tanken niet mogelijk is.

Niet alle auto's met een dieselmotor zijn voorzien van een tankbeveiliging.

Daarom adviseren wij u voordat u naar het buitenland afreist bij het PEUGEOT-netwerk te informeren of uw auto geschikt is om in het desbetreffende land te kunnen tanken.

  Tanken

  Een sticker aan de binnenzijde van de tankklep geeft aan welke brandstof u moet tanken voor het type motor in uw auto. Als u minder dan 5 liter brandstof tankt, wordt de stijging van het brandstof ...

  Compatibiliteit van brandstoffen

  ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. Zes versnellingen
  Beweeg de versnellingshendel zo ver mogelijk naar rechts om de 5e of de 6e versnelling in te schakelen. Inschakelen van de achteruitversnelling Trek de ring onder de pookknop omhoog ...

  Peugeot 208. Eco-mode
  De eco-modus bepaalt de maximale gebruiksduur van een aantal functies om te voorkomen dat de accu ontladen raakt. Nadat de motor is afgezet, kunt u een aantal elektrische functies zoals het audi ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023