Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019): Advies

Houd u aan de onderstaande veiligheidsvoorschriften voor een maximale effectiviteit van de airbags.

Ga normaal en rechtop zitten.

Draag altijd een correct afgestelde veiligheidsgordel.

Zorg dat er zich niets bevindt tussen de airbag en de inzittenden (kinderen, huisdieren, objecten...) en bevestig niets in de buurt van de airbags of in het gebied waar de airbags afgaan. Dit kan de inzittende bij het afgaan van de airbag verwonden.

Wijzig niets aan het oorspronkelijke ontwerp van uw auto, vooral niet in de directe omgeving van de airbags.

Laat na een aanrijding of diefstal van uw auto de airbagsystemen controleren.

Werkzaamheden aan airbagsystemen mogen uitsluitend door het PEUGEOT-netwerk of door een gekwalificeerde werkplaats worden uitgevoerd.

Zelfs als alle bovenstaande voorschriften worden nageleefd, blijft de kans bestaan op letsel of lichte brandwonden aan het hoofd, de borst of de armen als de airbag wordt geactiveerd. De airbag wordt namelijk zeer snel opgeblazen (binnen enkele milliseconden) en loopt vervolgens even snel leeg, waarbij de warme gassen via de daarvoor bestemde openingen naar buiten stromen.

Airbags vóór

Houd het stuurwiel niet aan de spaken vast en laat uw handen niet op het stuurwielkussen rusten.

De voorpassagier mag zijn of haar voeten niet op het dashboard laten rusten.

Rook niet in de auto. Als de airbag wordt opgeblazen, kunnen brandende sigaretten of een pijp brandwonden of ander letsel veroorzaken.

Verwijder het stuurwiel nooit, maak geen gaten in de stuurwielbekleding en sla er niet op.

Bevestig geen voorwerpen of stickers op het stuurwiel of op het dashboard. Deze kunnen bij het afgaan van de airbags letsel veroorzaken.

Window-airbags

Bevestig nooit iets op of aan de hemelbekleding; dit zou bij het afgaan van de window-airbags kunnen leiden tot hoofdletsel.

Demonteer nooit de handgrepen van het dak (indien aanwezig); deze maken deel uit van de bevestiging van de window-airbags.

Zijairbags

Breng uitsluitend goedgekeurde stoelhoezen aan die compatibel zijn met zijairbags. Voor informatie over de stoelhoezen die geschikt zijn voor uw auto kunt u zich wenden tot het PEUGEOT-netwerk.

Bevestig nooit iets aan en hang nooit iets over de rugleuning van de stoelen (kleding enz.): dit zou bij het afgaan van de zijairbags kunnen leiden tot verwondingen aan armen of borstkas.

Ga niet onnodig dicht tegen het portierpaneel zitten.

De portierpanelen van de voorportieren bevatten de zijdelingse schoksensoren van de auto.

Schade aan het portier of het uitvoeren van werkzaamheden (wijzigingen of reparaties) die niet aan de voorschriften voldoen, kan ertoe leiden dat deze sensoren niet meer goed werken - In dat geval werken de zijairbags mogelijk niet! Laat werkzaamheden aan de voorportieren uitsluitend uitvoeren door het PEUGEOT-netwerk of door een gekwalificeerde werkplaats.

  Zijairbags

  De zijairbags beschermen de bestuurder en de voorpassagier bij een ernstige zijdelingse aanrijding en verkleinen de kans op letsel. De zijairbags zijn aangebracht in het frame van de rugleunin ...

  Algemene informatie met betrekking tot kinderzitjes

  Hoewel PEUGEOT bij het ontwerp van uw auto veel aandacht heeft besteed aan veiligheidsvoorzieningen voor uw kinderen, is hun veiligheid natuurlijk ook afhankelijk van uzelf. Volg voor een optim ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Informatie met betrekking tot de stuurinrichting
  Om pogingen tot diefstal van de wagen te voorkomen, wordt aangeraden de stuurkolom vóór het uitstappen te vergrendelen. Stuur mechanisch vergrendelen De stuurkolom wordt vergrendel ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Naar een nieuwe bestemming
  Druk op Navigatie om de hoofdpagina weer te geven. Druk op de toets " MENU " om de secundaire pagina weer te geven. Selecteer " Adres invoeren ". Selecteer het " Land &q ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024