Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019): Airbags vóór

Airbags vóór

De airbags vóór beschermen de bestuurder en voorpassagier bij een ernstige frontale aanrijding om de kans op hoofd- en borstletsel te verkleinen.

De bestuurdersairbag is geïntegreerd in het stuurwiel en de passagiersairbag in het dashboard boven het dashboardkastje.

Activering

De airbags worden opgeblazen, behalve de airbag aan passagierszijde wanneer deze is uitgeschakeld, bij een ernstige frontale aanrijding binnen (een gedeelte van) de impactzone vóór (A), waarbij de krachten in de lengterichting van de auto en vanaf de voorzijde richting de achterzijde van de auto, die zich op een horizontale ondergrond moet bevinden, worden uitgeoefend.

De airbag vóór wordt opgeblazen tussen de bestuurder en het stuur of tussen de voorpassagier en het dashboard om te verhinderen dat deze naar voren wordt geslingerd.

Deactiveren

Alleen de airbag aan passagierszijde kan worden uitgeschakeld.

Airbags vóór

 • Steek, bij afgezet contact, de sleutel in de schakelaar voor uitschakelen van de airbag aan passagierszijde.
 • Draai deze in de stand OFF.
 • Houd de schakelaar in deze stand en verwijder de sleutel.

Dit waarschuwingslampje brandt bij aangezet contact op het instrumentenpaneel zolang de airbag is uitgeschakeld.

Schakel voor de veiligheid van uw kind de airbag aan passagierszijde altijd uit als u een kinderzitje met de rug in de rijrichting op de voorstoel plaatst. Het kind kan anders bij het afgaan van de airbag levensgevaarlijk gewond raken.

Opnieuw inschakelen

Als u het kinderzitje "met de rug in de rijrichting" hebt verwijderd, zet dan met afgezet contact de schakelaar weer op "ON" om de airbag opnieuw in te schakelen en zo de veiligheid van uw voorpassagier te garanderen.

StoringStoring

Als dit lampje op het instrumentenpaneel gaat branden, moet u het systeem laten controleren door het PEUGEOT-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats. De kans bestaat dat de airbags bij een ernstige aanrijding niet worden geactiveerd.

  Algemeen

  De airbags zijn speciaal ontworpen om de inzittenden (uitgezonderd de passagier op de middelste zitplaats achterin) zo goed mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van een ernstige aanrijding. De ...

  Zijairbags

  De zijairbags beschermen de bestuurder en de voorpassagier bij een ernstige zijdelingse aanrijding en verkleinen de kans op letsel. De zijairbags zijn aangebracht in het frame van de rugleunin ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Olie
  Afb. 66 Oliepeilstok. Het oliepeil wordt gemeten met de peilstok in de motorruimte . De olie moet een spoor achterlaten tussen de gebieden A en C . Ze mag niet voorbij het gebied A komen. ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Applicaties
  Weergeven van foto's Plaats een USB-stick in de USB-aansluiting. Gebruik geen USB-verdeelstekker om beschadiging van het systeem te voorkomen. Het systeem kan mappen en beeldbestanden lezen in d ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024