Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019): Algemeen

De airbags zijn speciaal ontworpen om de inzittenden (uitgezonderd de passagier op de middelste zitplaats achterin) zo goed mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van een ernstige aanrijding. De airbags vormen een aanvulling op de werking van de veiligheidsgordels met spankrachtbegrenzers (uitgezonderd de veiligheidsgordel van de middelste zitplaats achterin).

Bij een aanrijding registreren en analyseren de elektronische schoksensoren de frontale en zijdelingse krachten waaraan de detectiezones voor een aanrijding worden blootgesteld:

 • bij een ernstige aanrijding gaan de airbags onmiddellijk af om de inzittenden van de auto (uitgezonderd de middelste passagier achter) te helpen beschermen. Direct na de aanrijding ontsnapt het gas snel uit de airbags, zodat het zicht niet wordt belemmerd en de inzittenden de auto eventueel kunnen verlaten,
 • bij een minder ernstige aanrijding of een aanrijding van achteren en in bepaalde gevallen waarbij de auto over de kop slaat, treden de airbags niet in werking. De veiligheidsgordels helpen u in deze situaties voldoende te beschermen.

De airbags werken alleen als het contact is ingeschakeld.

De airbags werken slechts één keer.

Als er een tweede aanrijding plaatsvindt (tijdens hetzelfde of een volgend ongeval), worden de airbags niet meer opgeblazen.

Detectiezones voor een aanrijding

Detectiezones voor een aanrijding

 1. Impactzone vóór.
 2. Impactzone opzij.

Het activeren van een airbag gaat gepaard met wat rook en een knal, als gevolg van de activering van de pyrotechnische lading die in het systeem is geïntegreerd.

Deze rook is niet schadelijk, maar kan irriterend zijn voor personen die hier gevoelig voor zijn.

De knal die bij het afgaan van een of meer airbags wordt geproduceerd, kan het gehoor gedurende een korte periode enigszins verminderen.

  Airbags

  ...

  Airbags vóór

  De airbags vóór beschermen de bestuurder en voorpassagier bij een ernstige frontale aanrijding om de kans op hoofd- en borstletsel te verkleinen. De bestuurdersairbag is ge&ium ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Achterruitverwarming
  Afb. 152 Naast de bedieningselementen voor de klimaatregeling: schakelaar achterruitverwarming. De achterruitverwarming werkt alleen bij draaiende motor. Als de verwarming ingeschakeld wordt, ga ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Automatisch ontdampingssysteem
  (indien van toepassing) Automatisch ontdamping vermindert de kans van aandamping op de binnenkant van de voorruit door automatische opsporing van vocht aan de binnenkant van de voorruit. H ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024