Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019): SCR-systeem

Met behulp van AdBlue, een vloeistof die ureum bevat, kan een katalysator tot 85% stikstofoxide (NOx) omzetten in stikstof en water (niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu).

De AdBlue bevindt zich in een specifiek reservoir van ongeveer 17 liter. Wanneer u met de resterende hoeveelheid nog maximaal ongeveer 2.400 km kunt rijden tot het reservoir helemaal leeg is, wordt automatisch een waarschuwingssysteem geactiveerd.

Als het AdBlue-reservoir leeg is, zorgt een wettelijk verplicht systeem ervoor dat de motor niet opnieuw kan worden gestart.

Als het SCR-systeem niet goed werkt, stoot uw auto te veel schadelijke stoffen uit, waardoor hij niet meer aan de Euro 6-emissienorm voldoet.

Neem bij een storing in het SCR-systeem zo snel mogelijk contact op met een PEUGEOT-dealer of een gekwalificeerde werkplaats: na 1.100 km wordt een systeem geactiveerd dat het opnieuw starten van de motor blokkeert.

In beide gevallen geeft een actieradiusindicator aan hoever u nog kunt rijden voordat de motor niet meer gestart kan worden.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over de verklikkerlampjes en de bijbehorende waarschuwingsmeldingen.

Bevriezing van AdBlue AdBlue bevriest bij temperaturen lager dan ongeveer -11 ºC.

Het SCR-systeem is voorzien van een voorverwarmingssysteem voor het AdBlue-reservoir waardoor u onder alle weersomstandigheden kunt blijven rijden.

  AdBlue (BlueHDi-motoren)

  Om het milieu zo min mogelijk te belasten en om aan de nieuwe Euro 6-norm te voldoen, heeft PEUGEOT ervoor gekozen zijn auto's met dieselmotor te voorzien van een systeem waarbij het roetfilte ...

  Gebruiksvoorschriften

  AdBlue is een oplossing op ureumbasis. Deze vloeistof is niet ontvlambaar, kleurloos en geurloos (koel bewaren). Als het additief in contact komt met de huid, moet u de huid wassen met kraanwate ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Procedure via de telefoon
  Selecteer de naam van het systeem in de lijst van gedetecteerde apparaten. Accepteer op het systeem het verzoek om een verbinding met de telefoon te maken. Voltooien van het koppelen, ongeacht of ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Instrumentenpaneel met LCD Tekst-display
  Meters Snelheidsmeter (km/h of mph). Brandstofniveaumeter. Display. Koelvloeistoftemperatuurmeter. Toerenteller (x 1000 t/min of rpm). Bedieningstoetsen Resetten van de onderhou ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024