Seat Ibiza: Algemeen

Motor starten door slepen (of "aanslepen") is het aanzetten van de motor van een voertuig terwijl een ander voertuig eraan trekt.

Wegslepen is het trekken van een voertuig dat niet in staat is om te rijden.

Als de wagen uitgerust is met het Keyless Access-systeem, mag hij enkel gesleept worden met contact ingeschakeld! De accu van de wagen ontlaadt als de wagen gesleept wordt met de motor uitgeschakeld en het contact ingeschakeld. Afhankelijk van de batterijstatus kan de afname van de spanning zo groot zijn, ook al duurt dat slechts enkele minuten, dat geen enkel apparaat van de wagen meer werkt, zoals bijv. de alarmlichten.

In auto's met Keyless Access-systeem kan het stuur blokkeren.

ATTENTIE Als de stroomvoorziening is uitgevallen, werkt de verlichting niet (bv. remlicht en knipperlichten). Sleep de wagen niet af. Anders bestaat er gevaar voor ongelukken.

 

ATTENTIE Als u aansleept, ontstaat een hoog risico voor ongevallen, bijv. doordat tegen de slepende wagen wordt gebotst.

 

VOORZICHTIG Als vanwege een defect de versnellingsbak van uw wagen geen smeermiddel meer krijgt, mag de wagen alleen met opgetilde aangedreven wielen of met een speciale transportwagen of aanhangwagen worden afgesleept.

 

VOORZICHTIG De wagen mag niet verder dan 50 m worden aangetrokken. Anders bestaat het risico dat de katalysator beschadigd raakt.

 

Let op
 • Hierbij moeten de wettelijke voorschriften worden opgevolgd.
 • Bij beide wagens de alarmlichten inschakelen.

  Let daarbij echter zo nodig op andere voorschriften.

 • De sleepkabel mag niet verdraaid zijn. Is dat wel het geval, kan het voorste sleepoog los raken van de wagen.

  Aanslepen en motor starten door slepen

  ...

  Aanwijzingen voor het aanslepen

  In het algemeen geldt dat een wagen niet gestart mag worden door hem te slepen. Gebruik in plaats daarvan de starthulp. Om technische redenen kunnen de volgende wagens niet worden gestart door te ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Bij het aanzetten van het contact
  Als het contact wordt aangezet, gaan bepaalde waarschuwingslampjes op het instrumentenpaneel enkele seconden branden. Zodra de motor wordt gestart, moeten deze lampjes weer uitgaan. Als een l ...

  Peugeot 208. Buitenspiegels
  Uit veiligheidsoverwegingen moeten de spiegels zo zijn afgesteld dat de dode hoek zo klein mogelijk is. Handmatig verstellen Beweeg de hendel in de vier richtingen om de spiegel goed af t ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024