Seat Ibiza: Automatisch vergrendelen door onbedoeld openen

Dit systeem van diefstalbeveiliging vermijdt dat de wagen uit vergetelheid open blijft.

Bij het ontgrendelen en als na verloop van 30 seconden geen enkel portier noch de achterklep opengaat, wordt de wagen automatisch weer vergrendeld.

Automatisch vergrendelen door snelheid en automatisch ontgrendelen

Deze beveiliging verhindert de toegang van buitenaf zolang de wagen in het verkeer is (bijvoorbeeld bij stilstand voor een verkeerslicht).

Vergrendelen De portieren worden automatisch vergrendeld bij een rijsnelheid hoger dan 15 km/u (9 mph). De achterklep wordt automatisch vergrendeld bij een rijsnelheid hoger dan 6 km/u (4 mph).

Wordt bij stilstand een van de portieren of de achterklep geopend, waarna de wagen weer gaat rijden en de aangeduide snelheid overschreden wordt, dan wordt het portier of de achterklep weer vergrendeld.

Ontgrendelen Bij het verwijderen van de sleutel uit het contact, keert de wagen terug naar de toestand waarin deze zich bevond voor het automatisch vergrendelen.

Ieder portier kan binnenin individueel ontgrendeld en geopend worden (bijvoorbeeld om een passagier te laten uitstappen). Hiervoor dient de portiergreep in het portier eenmaal te worden bediend.

ATTENTIE Als de wagen rijdt, mogen de handgrepen in het portier niet worden bediend: het portier wordt dan geopend.

 

Let op Wanneer de airbags bij een ongeval worden geactiveerd, wordt de hele wagen, behalve de achterklep ontgrendeld. De wagen kan binnenin met de centrale vergrendeling worden vergrendeld, na het contact uit en weer in te schakelen.

  Veiligheidsontgrendelen

  Met dit systeem kan alleen het bestuurdersportier of de hele wagen ontgrendeld worden. Ontgrendelen van bestuurdersportier Wordt uitgevoerd m.b.v. een enkelvoudige ontgrendeling (éé ...

  Drukknop voor centrale vergrendeling

  Afb. 140 Drukknop voor centrale vergrendeling. Met de drukknop voor de centrale vergrendeling kan de wagen binnenin worden ver- en ontgrendeld. De schakelaar voor de centrale vergrendeling ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. Matten
  Bevestigen Gebruik, wanneer u een nieuwe mat bevestigt aan bestuurderszijde, uitsluitend de bevestigingen uit het bijgeleverde zakje. De overige matten worden gewoon op de vloerbedekking gele ...

  Hyundai i20. Controlelampje startblokkeer (zonder smart key)
  Dit lampje gaat branden: Wanneer de auto de startonderbreker in uw sleutel goed detecteert, terwijl de motor is ingeschakeld. Op dat moment kunt u de motor starten. De controlelampje ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023