Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Bandenspanningscontrole

Afb. 234
Afb. 234 Middenconsole: toets van het controlesysteem van de banden.

Het bandenspanningscontrolesysteem vergelijkt de omwentelingen en dus de loopcirkeldiameter van ieder wiel met behulp van de ESC. Een wijziging in de loopcirkeldiameter van een wiel wordt aangegeven door het controlelampje van de banden . De loopcirkeldiameter van een band varieert als:

  • De bandenspanning onvoldoende is.
  • De bandenstructuur beschadigd is.
  • De wagen onevenwichtig geladen is.
  • De wielen van een as dragen meer last (bijvoorbeeld bij het rijden met een aanhangwagen of bij het op- en afrijden van steile hellingen).
  • De wagen met sneeuwkettingen rijdt.
  • Het reservewiel gemonteerd is.
  • Het wiel van een as werd vervangen.

Bandenspanning instellen Nadat u de bandenspanning heeft gewijzigd of een of meerdere wielen heeft vervangen, moet de nieuwe bandenspanning in het Easy Connect-systeem worden opgeslagen middels de toets en de functietoets SETUP.

Bij wagens zonder radio houdt u de toets afb. 234 ingedrukt, bij ingeschakeld contact, tot een akoestisch signaal klinkt.

Als de wielen een hoge last dragen (bijvoorbeeld bij het rijden met een aanhangwagen of bij een zware belasting), dient de bandenspanning te worden bijgesteld volgens de aanbevolen waarde in geval van maximale belasting (zie de sticker aan de achterzijde van de portierstijl linksvoor). Indrukken de toets van het controlesysteem voor banden om de nieuwe spanningswaarde te bevestigen.

Het controlelampje van het bandenspanningscontrolesysteem licht op Als de bandenspanning onder de door de bestuurder ingestelde waarde komt, zal het controlelampje van het bandenspanningscontrolesysteem oplichten.

ATTENTIE
  • Wanneer het controlelampje voor de banden oplicht, onmiddellijk de snelheid verminderen en bruuske rem- of draaimanoeuvres vermijden. Zo snel mogelijk stoppen en de staat en de spanning van alle banden controleren.
  • De bestuurder draagt de verantwoordelijkheid voor de correcte bandenspanning. Daartoe dient de spanning regelmatig gecontroleerd te worden.
  • In bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld bij sportief rijden, winterse weersomstandigheden of niet-geasfalteerde wegen) is het mogelijk dat het controlelampje voor de banden met vertraging of helemaal niet werkt.

 

Let op

Bij het loskoppelen van de accu zal het gele controlelampje oplichten bij het inschakelen van het contact. Na een korte rit dient het lampje uit te gaan.

    Wielbouten

    De constructie van velgen en wielbouten is op elkaar afgestemd. Bij elke aanpassing aan andere velgen de erbij behorende wielbouten met de juiste lengte en vorm gebruiken. De bevestiging van de ...

    Reservewiel (noodloopwiel)

    Plaats en gebruik van het noodreservewiel Afb. 235 In de bagageruimte: de subwoofer uitbouwen. U vindt het noodreservewiel onder de laadvloer in de bagageruimte en het is met een wieltje vastge ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Zitplaats ingang achterzijde (alleen 3-deurs uitvoering)
    Om in of uit de achterbank te stappen, moet de bestuurders- of bijrijdersstoel worden gevouwen en de zitting vooruitgeschoven. 1. Vouw de voorste rugleuning door aan de instaphendel te trekke ...

    Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024). Motor afzetten/starten
    Wagens met versnellingsbak Voordat u de wagen tot stilstand brengt of wanneer de wagen stilstaat, zet u de versnelling in de vrijstand en laat u het koppelingspedaal los. De motor gaat uit. ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024