Seat Ibiza: Indeling van de kinderzitjes in klassen

Er mogen alleen kinderzitjes worden gebruikt die zijn goedgekeurd en voor het kind geschikt zijn.

Voor deze kinderzitjes geldt de norm ECE-R 44 of ECE-R 129. ECE-R betekent: Economic Commision of Europe-regeling.

De kinderzitjes zijn ingedeeld in vijf groepen:

Groep 0: tot 10 kg (tot ongeveer 9 maanden)
Groep 0+: tot 13 kg (tot ongeveer 18 maanden)
Groep 1: van 9 tot 18 kg (tot ongeveer 4 jaar)
Groep 2: van 15 tot 25 kg (tot ongeveer 7 jaar)
Groep 3: van 22 tot 36 kg (boven ongeveer 7 jaar)

Kinderzitjes die conform de ECE-R 44 of ECE-R 129 norm zijn getest, zijn voorzien van het ECE-R 44 of ECE-R 129 keurmerk (grote E in een cirkel, daaronder het testnummer).

Let voor het inbouwen en het gebruik van kinderzitjes op de wettelijke bepalingen en montageaanwijzingen van de fabrikant van het betreffende kinderzitje.

Wij adviseren u het instructieboekje voor het kinderzitje bij de wagendocumentatie te voegen en altijd in de wagen mee te nemen.

SEAT adviseert kinderzitjes uit het accessoiresprogramma van SEAT te gebruiken. Deze kinderzitjes zijn voor het gebruik in wagens van SEAT geselecteerd en getest. Bij uw SEAT dealer kunt u terecht voor het meest geschikte zitje voor uw model wagen en de leeftijdscategorie waarin uw kind valt.

Kinderzitjes volgens categorieën De kinderzitjes kunnen universeel, semi-universeel, specifiek voor een voertuig (allemaal volgens het voorschrift ECE-R 44) of i-Size (volgens het voorschrift ECE-R 129) goedgekeurd zijn.

 • Universeel: de kinderzitjes met universele goedkeuring kunnen in alle voertuigen gemonteerd worden. Het is niet nodig om een lijst met modellen te raadplegen. Bij een universele goedkeuring voor ISOFIX is het kinderzitje daarnaast ook voorzien van een bevestigingsgordel bovenaan (Top Tether).
 • Semi-universeel: voor de semi-universele goedkeuring zijn, naast de standaard vereisten van de universele goedkeuring, ook een aantal veiligheidsinrichtingen nodig om het zitje vast te zetten; die vereisen aanvullende testen. De kinderzitjes met semi-universele goedkeuring staan in een lijst van wagenmodellen waarin ze kunnen worden gemonteerd.
 • Specifiek voor een voertuig: de specifieke goedkeuring voor een voertuig vereist een dynamische test van het kinderzitje voor elk voertuigmodel apart. De kinderzitjes met specifieke goedkeuring voor een voertuig bevatten een lijst van voertuigmodellen waarin ze kunnen worden gemonteerd.
 • i-Size: de kinderzitjes met i-Size goedkeuring moeten voldoen aan de vereisten van voorschrift ECE-R 129 met betrekking tot montage en veiligheid. De fabrikanten van kinderzitjes kunnen u aangeven welke zitjes over de i-Size goedkeuring beschikken voor deze wagen.

  Veiligheidsaanwijzingen

  ATTENTIETijdens het rijden moeten kinderen in de wagen worden vervoerd in een zitje dat geschikt is voor hun leeftijd, lichaamsgewicht en lichaamslengte. Lees in elk geval de informatie e ...

  Bevestigingssystemen

  Afhankelijk van het land worden verschillende bevestigingssystemen gebruikt om de kinderzitjes veilig in te bouwen. Overzicht van de bevestigingssystemen ISOFIX: ISOFIX is een gestandaardiseerd ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Ruitenwisser voor en achter
  ATTENTIE Versleten of vuile wisserbladen verminderen het zicht en daarmee de rijveiligheid. Gebruik de ruitensproeierinstallatie niet bij winterse temperaturen zonder vooraf de voorruit ...

  Citroen C3. Antispinregeling (ASR)
  Inschakelen Dit systeem wordt automatisch ingeschakeld zodra de motor wordt gestart. Het systeem wordt geactiveerd zodra de wielen te weinig grip hebben. In dat geval gaat dit verklikkerlampj ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023