Seat Ibiza: Informatie met betrekking tot de stuurinrichting

Om pogingen tot diefstal van de wagen te voorkomen, wordt aangeraden de stuurkolom vóór het uitstappen te vergrendelen.

Stuur mechanisch vergrendelen De stuurkolom wordt vergrendeld wanneer de sleutel uit het contact wordt getrokken met stilstaand voertuig.

Stuurslot inschakelen

 • Parkeer de wagen.
 • Sleutel verwijderen.
 • Draai aan het stuur om het stuurslot te vergrendelen.

Stuurslot uitschakelen

 • Draai een beetje aan het stuur om de blokkering te lossen.
 • Steek de sleutel in het contactslot.
 • Houd het stuurwiel in deze stand en schakel het contact in.

Elektro-mechanische besturing In wagens met een elektromechanische stuurinrichting wordt de stuurbekrachtiging automatisch aan de rijsnelheid, het draaikoppel van het stuurwiel en de oriëntatie van de wielen aangepast. De elektromechanische stuurinrichting werkt alleen bij draaiende motor.

Bij geheel of gedeeltelijk uitgevallen stuurbekrachtiging moet u er rekening mee houden, dat u voor het sturen aanzienlijk meer kracht nodig hebt dan gewoonlijk.

Tegenstuurhulp De tegenstuurhulp ondersteunt de bestuurder in kritische situaties. Bij het tegensturen wordt hij/zij geholpen met een extra draaikoppel.

ATTENTIE De tegenstuurhulp ondersteunt de bestuurder, samen met de ESC, om de besturing te controleren in kritische rijsituaties. Het is echter de taak van de bestuurder om de controle over het stuur op ieder moment te behouden.

De tegenstuurhulp neemt deze taak niet over.

  Controlelampje

  Het controlelampje gaat enkele seconden branden wanneer u het contact inschakelt. Het lampje moet na het aanslaan van de motor uitgaan. Gaat rood branden De elektromechanische ...

  Inrijden en zuinig rijden

  ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. Laatste nummers bellen
  Druk op Telefoon om de hoofdpagina weer te geven. of TEL of Houd de toets op het stuurwiel enige tijd ingedrukt. Selecteer "Oproepen". Selecteer het gewenste contact in de weerg ...

  Seat Ibiza. Belangrijke aanwijzingen voor de voorairbag van de bijrijder
  Afb. 29 Airbagstickers - versie 1: op de zonneklep aan bijrijderszijde A en op het achterste frame van het bijrijdersportier B. Afb. 30 Airbagstickers - versie 2: op de zonneklep aan bijri ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024