Seat Ibiza: Opslag van ongevalgegevens (Event Data Recorder)

Beschrijving en werking

Uw wagen beschikt over een apparaat dat gegevens van ongevallen opslaat (EDR).

De EDR registreert gegevens bij een licht of ernstig ongeval. Deze gegevens dienen ter ondersteuning van de analyse van het gedrag van diverse wagensystemen.

De EDR registreert gedurende een kort tijdsbestek (doorgaans 10 seconden of minder) dynamische rijgegevens en gegevens van de bevestigingssystemen, zoals:

 • Hoe diverse systemen van uw wagen hebben gefunctioneerd.
 • Of de bestuurder en passagiers hun veiligheidsgordel droegen.
 • Hoe ver het gas- of rempedaal werd ingetrapt.
 • Snelheid van de wagen.

Deze gegevens helpen om de omstandigheden waarin het ongeval plaatsvond beter te begrijpen.

Tevens worden gegevens van de rijhulpsystemen geregistreerd. Hiertoe behoren gegevens zoals of de systemen waren uitgeschakeld of hadden ingegrepen, of het ingrijpen invloed had op het dynamische gedrag van de wagen, waardoor van het traject werd afgeweken in de eerder beschreven situaties, versneld of vertraagd.

Naargelang de uitrusting van de wagen bevat dit gegevens van systemen als:

 • Automatische afstandsregeling (ACC).
 • Noodremhulpsysteem (Front Assist).
 • Parkeerhulp (Park Pilot).

De EDR-gegevens worden alleen geregistreerd in specifieke ongevalsituaties. In normale rijomstandigheden worden geen gegevens vastgelegd.

Er worden geen audio- of videogegevens geregistreerd in het interieur of de omgeving van de wagen. Persoonlijke gegevens zoals naam, leeftijd of geslacht worden in geen geval geregistreerd. Het is echter mogelijk dat derden (zoals autoriteiten voor strafrechtelijke vervolging) de inhoud van de EDR kunnen relateren aan andere gegevensbronnen en een persoonlijke referentie creëren in de context van het onderzoek naar ongevallen.

Om de EDR-gegevens te lezen, is wettelijk voorgeschreven toegang nodig tot de ODB-interface ("On-Board-Diagnose") van uw wagen met ingeschakelde motor.

SEAT heeft geen toegang tot de EDR-gegevens tenzij de eigenaar (of de huurder in geval van "leasing") zijn toestemming geeft. Op grond van wettelijk of contractuele bepalingen kunnen er zich uitzonderingen voordoen.

Gezien de wettelijke vereisten voor producten in verband met uw veiligheid, kan SEAT de EDR-gegevens gebruiken voor veldonderzoek en verbetering van de kwaliteit van de wagensystemen. De gegevens gebruikt voor onderzoeksdoeleinden zullen anoniem behandeld worden (d.w.z. zonder verwijzing naar de wagen, zijn eigenaar of huurder).

  Bevestigingssystemen

  Afhankelijk van het land worden verschillende bevestigingssystemen gebruikt om de kinderzitjes veilig in te bouwen. Overzicht van de bevestigingssystemen ISOFIX: ISOFIX is een gestandaardiseerd ...

  Noodgevallen

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Interieurverlichting
  Plafonnier (W5W) Maak met een kleine platte schroevendraaier de volledige console rondom de plafonnier los. Verwijder de defecte lamp en vervang hem. Plaats de console rondom de plafon ...

  Citroen C3. Antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remdrukregelaar (REF)
  Als dit lampje blijft branden, duidt dit op een storing in het ABS-systeem. De normale remwerking van uw auto blijft behouden. Rijd wel voorzichtig en matig uw snelheid. Als dit lampje gaat b ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024